3. června 2020 • 14:58

Finská rallye se letos ruší. V ohrožení jsou i další závody

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finská rallye se letos neuskuteční. Pořadatelé srpnový závod mistrovství světa kvůli pandemii koronaviru zrušili. Tradiční akce s centrem v Jyväskyle je třetí oficiálně zrušenou soutěží v kalendáři.



„Přestože se situace ve Finsku i ve světě zlepšila, existuje dva měsíce před plánovaným startem příliš mnoho faktorů týkajících se zdravotních a bezpečnostních rizik,“ uvedli finští pořadatelé v oficiálním prohlášení. Rallye se měla konat od 6. do 9. srpna.

Poukázali například na skutečnost, že není jasné, jak se bude nemoc COVID-19 dál šířit. „Není k dispozici ani dostatek informací, zda současná omezení státu uvalená na pořádání veřejných akcí budou pokračovat i po červenci. Nevíme, zda budou moct zahraniční týmy, jezdci a diváci cestovat do Finska,“ doplnili.

Ve hře bylo posunutí termínu soutěže, ale nakonec organizátoři rozhodli jinak. „Tím, že rallye letos zrušíme, chceme ukázat i odpovědnost vůči každé ze zúčastněných stran i celé společnosti. Zdraví je vždy naší prioritou,“ uvedl zástupce promotéra MS Jani Backman.

Seriál MS se zastavil v březnu v Mexiku, před Finskem byly zrušeny soutěže v Portugalsku a v Keni. Na náhradní termín čekají závody v Argentině a v Itálii.

Podle webu autosport.com je pravděpodobné, že vzhledem k náročné logistice se letos neuskuteční rallye na Novém Zélandu a v Japonsku. Soutěž na Novém Zélandu je aktuálně první v kalendáři, měla by se konat na začátku září.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud