20. září 2020 • 13:54

Tureckou rally překvapivě ovládl Evans, dostal se před favority

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tureckou rallye nečekaně vyhrál Elfyn Evans s toyotou. Jednatřicetiletý britský pilot vybojoval druhý triumf v sezoně a třetí v kariéře, i když do poslední etapy vstupoval na čtvrtém místě s minutovou ztrátou na vedoucího Thierryho Neuvillea.



Belgičana v hyundai ale hned v první rychlostní zkoušce třetího dne postihl defekt a totéž potkalo i Francouze Sébastiena Loeba a Sébastiena Ogiera, kteří spolu po sobotě bojovali s totožnou ztrátou o druhé místo. Evans se rázem posunul do čela s více než třičtvrtěminutovým náskokem a ve zbylých třech testech už prvenství udržel.

„Byl to těžký víkend a včera odpoledne jsme si říkali, že na vítězství už nemáme šanci. Člověk někdy potřebuje jít trošku štěstí naproti, i když takhle vyhrát není úplně nejsladší vítězství. Ale Turecká rallye už je taková a i tak mám radost,“ řekl Evans.

Ve zbytku dne včetně speciálně bodované závěrečné power stage byl jasně nejrychlejším jezdcem Neuville, ale pětinásobnému vicemistrovi světa to stačilo už jen na posun z průběžně třetího místa na druhé. „Mám pocit, že jsme si tu zasloužili víc. Doufal jsem v lepší výsledek, ale měli jsme ráno smůlu. Ale je skvělé být zpátky na stupních vítězů,“ řekl Neuville, který letos vyhrál úvodní Rallye Monte Carlo, ale v dalších třech byl nejlépe šestý.

Třetí skončil Loeb, zatímco Ogier soutěž nedokončil. Obhájce loňského vítězství přepustil slavnému krajanovi bronzovou pozici v předposlední zkoušce, v níž s přehřátým motorem odstoupil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud