14. února 2012 • 10:38

Loprais postaví nový kamion. Pojmenuje ho podle energiťáku

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostává se z bolestivých zranění, která utrpěl po havárii na Rallye Dakar, ale už plánuje stavbu nového stroje. A jak ho Aleš Loprais nazve? „Bude to Queen 69,“ říká český závodník. Paradoxně tedy nese část jména energetického nápoje, který českému jezdci letos v Jižní Americe došel, a po následném usnutí celé posádky na přejezdu následovala jeho fatální nehoda.



Býval kvůli tomu terčem vtípků. Dělal reklamu na energetické nápoje a přitom v letošní Rallye Dakar s celou posádkou usnul a havaroval. „Bylo to právě proto, že nám všechny drinky došly,“ hájil se Aleš Loprais po ztracené naději na vítězství v Rallye Dakar 2012.

Výsledky byly vedlejší, hlavně že z děsivého incidentu vyvázl on i jeho kolegové navigátor Michal Ernst a mechanik Petr Almáši živí. Sám Loprais se ale necelý měsíc po konci Dakaru netají, že příští rok pojede znovu. A po zcela zdemolované „princezně“ postaví nový stroj: Queen 69.

„Uvidíme po doplutí techniky,“ přiznal na stránkách Rallylife.cz s tím, že zdemolovaná Tatra Jamal je teprve na cestě z Jižní Ameriky. „Ale již brzy se stane z princezny Královna. Již teď tvoříme na papíře nové auto. Čeká nás stavba speciálu s názvem Queen 69, proto ta královna,“ doplnil.

Loprais slaví první letošní triumfFoto ČTK
69 je ovšem název jednoho z energetických nápojů, který Loprais propaguje. Nová Tatra tedy má nést jméno výrobku, s nímž byla spojovaná i drsná nehoda.

Synovec Karla Lopraise byl v tu chvíli jediný, který po propadu Kamazů naháněl vedoucího Nizozemce De Rooye.

V den svých dvaatřicátých narozenin ale při přejezdu v deváté etapě před Iquique usnul a únava zmohla i mechanika Petra Almášiho, který byl v tu dobu za volantem. Následoval pád ve stokilometrové rychlosti do rokle.

„Až do osudné chvíle, prozatím největší havárie v mojí závodní kariéře, musím hodnotit Dakar jednoznačně pozitivně,“ vrátil se Loprais ještě k incidentu, z něhož vyvázl se dvěma zlomenými obratli. Hůře skončil ale Almáši, který zůstal v nemocnici nejdéle s otřesem mozku.

„Mrzí mě, že jsem v tu chvíli neřídil a nejraději čas vrátil zpátky, ale takhle na život nelze pohlížet. Raduji se z toho, že tady mohu být a chystat další dakarský projekt,“ dodal na závěr Loprais.

Lopraisova Tatra dopadla po nehodě hodně špatně
Lopraisova Tatra dopadla po nehodě hodně špatně


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud