25. července 2019 • 15:59

Podmol po ošklivé nehodě: už zvládl první kroky, maká v "mučírně"

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český freestyle motokrosař Libor Podmol se po dvou měsících od vážné nehody poprvé postavil na nohy a udělal pár kroků. Světový šampion z roku 2010, který si při pádu na konci května v Mnichově zlomil obě nohy, se ale stále primárně pohybuje na vozíčku nebo o berlích.



"Můj stav se zlepšuje, což mi dělá dobrou náladu. Uvědomuju si, že mám před sebou ještě ale dlouhou cestu a bude to hodně bolet," uvedl Podmol, který má v nohách 41 šroubů a čtyři ocelové pláty.

"S fyzioterapeutem doktorem Rulcem se vidíme každý týden. Provádí mi masáže, akupresuru a celkovou terapii. Hodně mi to pomáhá, i když to bolí jako čert a místnosti, kde se terapie odehrává, říkám mučírna," dodal v tiskové zprávě.

Pětatřicetiletý freestyle motokrosař je ale i nadále optimistou a věří, že už v listopadu se představí v Praze na tradičních FMX Gladiator Games. Důležité pro něj je, že polevuje bolest a postupně mu roste nerv na pravé noze.

"Pomalinku a jistě se mi zlepšuje cit na patě i prstech, ale ještě stále je přede mnou hodně práce," řekl Podmol, který se v sobotu představí v Brně na sportovní a hudební akci Překonávání gravitace.

Show na Výstavišti, na níž bude skákat i jeho mladší bratr Filip a chystá se předvést dvojité salto, bude moderovat. "Má být skvělé počasí, jede celý náš Podmol Bros team s nafukovacím dopadem. Navrhnul jsem a vyrobil novou kolekci oblečení, kterou tam představíme a společně s dalšími kluky na kolech, motorkách a koloběžkách překonáme gravitaci na Brněnském výstavišti," uvedl Podmol.

Motokrosový závodník Libor Podmol se zotavuje po těžkém zranění obou nohou
Motokrosový závodník Libor Podmol se zotavuje po těžkém zranění obou nohou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud