29. srpna 2022 • 07:16

Podmol skončil druhý v dálkové soutěži v Chorvatsku

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od loňské Dakarské rallye se Libor Podmol postavil na start dálkové rallye. A v Chorvatsku se mu dařilo! V dinarských alpách dojel celkově na druhém místě v konkurenci přes 130 závodníků. Trasa vedla z Chorvatska přes Bosnu a Hercegovinu a celkem měřila 2000 závodních kilometrů. „Nebylo to jednoduché, všude spoustu kamení a nebezpečí. Beru to jako přípravu na Dakarskou rallye 2023. Výsledek mě potěšil, ale zároveň vím, že musím více trénovat,“ dodal Podmol. Soutěž se jela v rámci evropského rallye poháru FIM, z vítězství se radoval Slovinec Toni Mulec.



Celkem pět denních etap obsahovala Rallye Dinaric, do cíle se nedostalo skoro 20 procent jezdců kvůli zranění nebo technickým problémům. Ty se naštěstí Liboru Podmolovi vyhýbaly. Slavný freestyle motokrosař přitom absolvoval soutěž poprvé bez mechanika. „Chtěl jsem si to vyzkoušet, protože Dakar pojedu v kategorii Original bez asistence. Popravdě jsem toho měl opravdu plné brejle,“ dodal Podmol, který patřil k nejrychlejším jezdcům.

„Občas jsem ale udělal navigační chyby a na trati dostal několik higsiderů. Poslední dny jsem objel v bolestech rukou. Po delší pauze nebylo jednoduché se dostat do závodního módu,“ tvrdil český závodník, který v roce 2021 dokončil Dakar na 31. místě. V Chorvatsku dorazil do cíle v čase 28 hodin a 30 minut, na vítěze ztratil celkově přes 40 minut. Na třetím místě skončil Slovinec Tomaž Podvratnik.

„Uvědomil jsem si, že mě před Dakarem čeká ještě spoustu práce a nebude to jednoduchý. Chtěl bych ještě objet více rallye závodů a nejlépe si dát před Dakarem měsíc někde v dunách, ale uvidím jak se to podaří ufinancovat a kolik se mi podaří sehnat sponzorů,“ tvrdil Podmol, kterého čeká týden tréninku a pak v sobotu 3. září promítání jeho nového filmu Adam a jeho poslední cesta v CineStaru v Plzni. Jeho nový projekt má za sebou úspěšnou premiéru v Praze, nyní se film společně s besedou budou pořádat v dalších českých městech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud