30. dubna 2023 • 12:20

Staněk na bod ze sprintu nenavázal, v hlavním závodě formule 2 byl osmnáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český pilot Roman Staněk skončil sedmnáctý v hlavním závodě formule 2 v Baku a nenavázal na bodovanou osmou příčku ze sobotního sprintu. Devatenáctiletý jezdec týmu Trident ztratil na vítězného Brita Olivera Bearmana z Premy přes 42 sekund. Do čela šampionátu se dostal dnes třetí Francouz Théo Pourchaire z ART, který vystřídal Japonce Ajumua Iwasu.



Staněk získal v sobotním sprintu první letošní bod za osmé místo díky dodatečné penalizaci Francouze Isacka Hadjara. Po startu hlavního závodu se rodák z Valašského Meziříčí posunul z dvanácté na bodovanou desátou příčku, po zastávce v boxech ale postupně klesl až na osmnácté místo. Na této pozici závod dokončil a o příčku výše se dostal díky pozdější diskvalifikaci původně čtvrtého Francouze Victora Martinse.

Sedmnáctiletý Bearman slavil po triumfu ve sprintu double. Druhého Brazilce Enza Fittipaldiho porazil o 2,315 sekundy a posunul se v průběžném pořadí na čtvrtou příčku. Bez bodu skončil podruhé za sebou Iwasa, který po dnešním 12. místě přišel o vedení v šampionátu. Nový lídr Pourchaire vede o tři body (65) před Dánem Frederikem Vestim (62).

Šampionát vozů formule 2 pokračuje od 20. května v Imole.

Výsledky závodu šampionátu formule 2 v Baku:

Hlavní závod: 1. Bearman (Brit./Prema) 57:23,163, 2. Enzo Fittipaldi (Braz./Carlin) -2,315, 3. Pourchaire (Fr./ART Grand Prix) -2,607, ...18. Staněk (ČR/Trident) -42,023.

Průběžné pořadí: 1. Pourchaire 65, 2. Vesti (Dán./Prema) 60, 3. Iwasa (Jap./DAMS) 58, ... 19. Staněk 1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud