Romana Barboříková
11. srpna 2016 • 02:49

Bronzová oslava pro Prskavce! Dostal trofej, kterou navrhla Koukalová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Závod, stupně vítězů, tisková konference, dopingová kontrola, cesta do českého domu v centru Ria de Janeiro a oslava bronzu. Tak náročný program měl ve středu první medailista české výpravy na olympiádě v Riu Jiří Prskavec.



Toho v českém domě přivítala více než stovka lidí, mezi kterými byli i sportovci. Na pódiu nejprve okomentoval svůj závod, jak to vlastně prožíval na trati. „Já už si to ani nepamatuju, jak jsem to jel,“ prohlásil, když se na obrazovce spustil záznam jeho jízdy.

Za chvíli přišel na pódium i Jiří Prskavec starší, táta a trenér v jedné osobě. Když se postavil vedle svého syna, ten mu na krk pověsil olympijský bronz. Vyhrál ho totiž i pro něj, jako satisfakci za nevydařené olympijské hry v Sydney v roce 2000, na kterých skončil Prskavec starší na třináctém místě.

Jiří Prskavec na oslavě první české medaile v Riu v Českém domě se svými rodiči
Jiří Prskavec na oslavě první české medaile v Riu v Českém domě se svými rodiči

A když byl na pódiu táta, nemohla chybět ani máma, také bývalá kajakářka. „Jsem hrozně ráda, že mám doma tyhle dva chlapy,“ prohlásila hrdá opatrovatelka domácího krbu.

Pak už mohl převzít trofej, kterou českým olympionikům vymyslela rovněž olympijská medailistka, byť ze zimních Her, biatlonistka Gabriela Koukalová . Ta prý představuje "medaili v pohybu".

Podívejte se na přijetí Jiřího Prskavce v Českém domě
Video se připravuje ...

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud