10. října 2013 • 15:05

Váňa: Ještě letos a vyprdnu se na to. Manželka: Bude jezdit dál

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední Velká pardubická legendárního žokeje Josefa Váni? Možná už v neděli. A možná taky ne… „Jistý si nejsem. Ale rozum velí: Stačí!“ řekl v rozhovoru pro Sport osminásobný vítěz slavného dostihu, který příští týden oslaví jednašedesáté narozeniny.



S věrným parťákem Tiumenem se v neděli pustí do boje o další vítězství. Nicméně doporučení, aby se na to už vykašlal, slýchá čím dál častěji. Ať už ve formě škodolibého popichování, nebo vážně míněných rad.

S upřímnou a bezprostřední replikou se setkal například nedávno v Karlových Varech. „Když jsem tam bruslil, tak se mě cigáni ptali: A kolik vám je, pane Váňa? Já říkám: Šedesát jedna. Vy jste pěknej blbec, řekl mi ten mladej cigán.“

Nebyl by to však Josef Váňa, aby se nerozhodl podle sebe. A reakce okolí háže za hlavu. „Já na ně seru. Holt si každý myslí, co chce. Já vím, co cítím, a to je pro mě podstatné. Určitě je pravda, že mi začaly šedivět vlasy. Já jsem říkal, že až mi začnou šedivět vlasy, tak už jezdit nebudu. Tak to ještě jednou zkusím a pak se na to vyprdnu,“ přiznává držitel státního vyznamenání Medaile za Zásluhy.

Po Velké končím, jinak bych měl doma rok hrůzy, říká žokej Váňa
Video se připravuje ...

Myšlenky na konec kariéry zbytněly na konci srpna, kdy při steeplechase Cross country Peruána v Pardubicích sletěl ze sedla Tiumena. „I doma bych to asi další rok neobhájil před svojí paní, která mi dává zabrat, dalo by se říct, minimálně deset let. To se stupňuje tak hrůzostrašně, že už bych ten další rok hrůzy asi neprostál,“ směje se.

Přitom Pavla Váňová si myslí o budoucnosti svého manžela opak. I když i ona nevylučuje, že všechno bude nakonec jinak. "Samozřejmě, on bude jezdit dál, což je v pořádku. Jsem strašně ráda. Nedokázal by nic nedělat. Je takovej."

Na svého muže prý vůbec kvůli jeho další dostihové kariéře netlačí. "To právě vůbec nedělám. V poslední době, jak začal s Tiumenem vyhrávat, jsem v podstatě na tohle rezignovala. Nechávám tomu volný průběh."

SLEDUJTE NA ISPORT.CZ DISKUZI NA RŮZNÁ TÉMATA PŘED VELKOU PARDUBICKOU MEZI ŽOKEJEM JOSEFEM BARTOŠEM A DOSTIHOVÝM AGENTEM TOMÁŠEM JANDOU.

Skončí Josef Váňa po letošní Velké pardubické? Ve studiu iSport. TV diskutují dvojnásobný vítěz Velké pardubické Josef Bartoš a dostihový agent Tomáš Janda.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud