28. července 2019 • 08:00

Závadová českou bilanci na MS nevylepšila, skončila na 21. místě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Závadová obsadila na mistrovství světa v plavání v korejském Kwangdžu v polohovém závodě na 400 m 21. místo v čase 4:48,93. Zůstala více než pět sekund za svým letošním maximem a ani ve své hlavní disciplíně na šampionátu nemohla pomýšlet na účast ve finále nebo na olympijský limit.



Do finále se tak v korejském bazénu nedostal z české výpravy nikdo. Nejblíže k němu měly Simona Kubová na 100 m znak a Barbora Seemanová na 200 m volný způsob, obě vybojovaly deváté místo.

Šestadvacetiletá Závadová před čtyřmi lety získala v Kwangdžu univerziádní stříbro a ve stejném roce na mistrovství světa v Kazani obsadila páté místo. K českému rekordu 4:35,60 se však od té doby nepřiblížila a na dalších šampionátech už končila v rozplavbách.

Z prvního místa dnes postoupila do finále Maďarka Katinka Hosszúová v čase 4:35,40. Nejvšestrannější plavkyně současnosti bude mít odpoledne šanci vylepšit svou sbírku osmi zlatých z mistrovství světa. Od roku 2013 v polohovém závodě na světovém šampionátu nenašla přemožitelku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud