3. září 2021 • 09:32

Český rekord hned při premiéře! Seemanová doplavala těsně druhá

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká plavecká hvězda Barbora Seemanová vytvořila při své premiéře v mezinárodní lize ISL český rekord v krátkém bazénu na trati 400 metrů volný způsob. Ve čtvrtek v Neapoli dohmátla v čase 4:03,22 minuty a vlastní dosavadní maximum z října 2019 vylepšila o dvě desetiny.



Seemanové to v závodě stačilo na druhé místo za Siobhán Haugheyovou z Hongkongu, dvojnásobnou stříbrnou medailistkou z letošních olympijských her v Tokiu. Česká rekordmanka s ní prohrála o 63 setin a svému týmu Iron zajistila podle nového komplikovaného systému hodnocení stejně jako vítězka 16 bodů včetně bonusů za dosažený čas a pořadí na mezičase ve čtvrtině trati, kde Seemanová vedla.

Mistryně Evropy z květnového šampionátu v Budapešti startovala i v kraulařské štafetě na 4x100 metrů, kde po prvním úseku předala v čase 52,84 jako druhá a její tým nakonec skončil čtvrtý. Jako finišmanka polohové štafety pak udržela šesté místo.

Po prvním dnu čtyřutkání drží výběr hvězdné kapitánky Katinky Hosszúové třetí místo. Ve vedení je Energy Standard, v jehož barvách Simona Kubová obsadila osmé místo na znakařské padesátce (27,01) a dvoustovce (2:07,68).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud