Květoslav Šimek
28. srpna 2017 • 14:27

Bez svých bot nejedu! Italům na mistrovství chybí největší hvězda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z POLSKA | Největší eso italské reprezentace, proti které dnes na mistrovství Evropy nastoupí čeští volejbalisté (20.30) v polském Štětíně, chybí. Osmadvacetiletý smečař a univerzál Ivan Zaytsev vypadl z týmu z kuriózního důvodu. Má smlouvu s jinou značku bot než italská reprezentace a s federací se na vyřešení problému navzájem nedomluvili. „Bez svých bot nejedu,“ dal jasně na srozuměnou Zaytsev.



„Veliká ztráta, co si budeme nalhávat - Zaytsev je pro Italy něco jako Grozer pro Němce,“ říká asistent českého trenéra Martin Demar. „Italové si docela zahrávají, prohráli 2:3 s Němci a je jasné, že nepůjdou dál z prvního místa. Narazí tak na těžké soupeře a hlavně nebudou mít den odpočinku. Podle mého jim Zaytsev chybí docela hodně.“

Syn úspěšných ruských reprezentantů (táta Vjačeslav má volejbalové zlato z olympiády, máma Irina stříbro z plaveckého mistrovství Evropy) už se narodil v italském Spoletu. Ve volejbalu reprezentuje Itálii. Na posledních olympijských hrách v Riu jí výrazně pomohl ke stříbru.

Účast na evropském šampionátu teď ovšem ztroskotala na botách. Přesněji řečeno na značce. Zaytsev má dlouhodobý kontrakt se společností Adidas, jenže hlavním partnerem italské reprezentace je konkurenční Mizuno. A jeho zástupci trvali na tom, aby Zaytsev hrál a trénoval pouze v jeho botách.

Italský bijec je zkusil, jenže mu nevyhovovaly. Ve hře bylo i to, že by si svoji značku jednoduše zakryl. Ale i tento pokus nakonec ztroskotal. A Zaytsev se během soustředění před šampionátem s italským týmem rozloučil.

„Z Mizuna jej prý bolela achilovka,“ nahlíží na nečekaný italský problém trenér Martin Demar. „Ale hlavně měl smlouvu s Adidasem za velké peníze. A také italská federace si hájila svůj obchod... Já jako trenér bych vzal propisku, nakreslil bych mu na adidasky Mizuno a pruhy přelepil tejpem. Český člověk si poradí.“

Nic takového se ovšem nestalo a Italové si musí na evropském šampionátu poradit i bez Zaytseva. První zápas s Německem po boji ztratili 2:3, Slovensko pak spláchli suverénně 3:0. Dnes je čeká poslední zápas ve skupině. Nastoupí proti Česku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud