25. srpna 2018 • 21:02

Volejbalistky v kvalifikaci ME padly s Estonskem. Potřetí prohrály 2:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky uzavřely letošní část kvalifikace mistrovství Evropy porážkou 2:3 v Estonsku. V tabulce skupiny E jsou svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera před lednovými zápasy s jednou výhrou ze čtyř utkání na třetím místě, postup si už zajistilo stoprocentně úspěšné Finsko. Na šampionát se dostane i celek z druhé pozice.



Estonky ve středu v Jablonci nad Nisou podlehly hladce 0:3, ale v domácím prostředí v Tallinnu nastoupily se zjevnou touhou po odplatě. Hostující tým v prvním setu záhy ztratil kontakt a po sérii chyb na příjmu prohrál rozdílem deseti bodů.

Ani začátek druhé sady se českým reprezentantkám nepovedl a musely dotahovat šestibodovou ztrátu. Při podání Havelkové se jim podařilo otočit na 21:20, měly i setbol, ale Estonky se ubránily a následně se v útoku dvakrát neprosadila Mlejnková.

Na nahrávku pak místo Šmídové nastoupila Valková a Češky začaly třetí set čtyřbodovou sérií, o náskok však přišly a v koncovce čelily mečbolu. Tentokrát ale po útoku středem sítě, esu Orvošové a bloku vyhrál 26:24 český výběr.

To hostující volejbalistky nastartovalo a čtvrtý set po blokařské smršti jasně ovládly. V tie-breaku je při skóre 13:11 dělily od důležitého vítězství dva míče, ale domácí celek se tříbodovou sérií protlačil k mečbolu a za stavu 15:14 ukončila zápas tvrdým útokem Miilenová. Pommerovy svěřenkyně tak už potřetí získaly bod za pětisetovou prohru, rozhodujícím kritériem v tabulce je ale počet vítězství.

Zbytek kvalifikace ME se odehraje v lednu. Český tým nastoupí doma proti Finsku a na závěr bude hrát ve Švédsku.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek v Tallinnu:

Skupina E:

Estonsko - ČR 3:2 (15, 24, -24, -16, 14)

Rozhodčí: Król (Pol.), Fortuová (Rum.). Čas: 126 min. Diváci: 460.

Sestava a body ČR: Strušková 6, Šmídová 1, Havelková 23, Holásková 13, Orvošová 16, Mlejnková 13, libero Dostálová - Kopáčová 1, Valková 3, P. Kojdová, Svobodová, Purchartová 4. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Estonska: Laaková 20, Miilenová 18, Hollasová a Kullerkannová po 10.

Švédsko - Finsko 0:3 (-14, -25, -19).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud