4. května 2019 • 08:15

Nádhera! Hermannová a Nausch Sluková ovládly turnaj v Kuala Lumpuru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková ovládly turnaj v Kuala Lumpuru a získaly čtvrtý společný titul na Světovém okruhu. Ve finále otočily zápas s americkou trojnásobnou olympijskou vítězkou Kerri Walshovou Jenningsovou a Brooke Sweatovou a po dramatické bitvě zvítězily 24:26, 22:20 a 15:12.



České hráčky byly ve finále druhý týden po sobě. Minulý víkend skončily druhé na čtyřhvězdičkovém turnaji v čínském Sia-menu, tříhvězdičkovou soutěž v Malajsii již opanovaly. Pokračují tak v úspěšném návratu na písek po osmi měsících, během nichž Sluková léčila smečařské pravé rameno.

V Kuala Lumpuru český pár až do finále neztratil set, jejich sérii přerušily až v druhé sadě Američanky. Turnajové jedničky Hermannová a Sluková se nakonec z vítězství radovaly po 56 minutách.

Výhru z Malajsie přidaly Češky do společné sbírky ke zlatu z turecké Antalye, z loňského majoru ve Vídni a z Ostravy, kde budou obhajovat prvenství za tři týdny. Dvojnásobné medailistky z mistrovství Evropy mají ze Světového okruhu celkem osm společných medailí. Minimálně do čtvrtfinále se jim podařilo projít na každém turnaji Světového okruhu od posledního mistrovství světa ve Vídni 2017 jako jediným hráčkám.

Výsledky:

Ženy:

Finále: Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Sweatová, Walshová Jenningsová (5-USA) 2:1 (-24, 20, 12),

o 3. místo: Borgerová, Sudeová (2-Něm.) - Soriaová, Carrová (26-Šp.) 2:0 (21, 19).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud