28. dubna 2019 • 09:53

Parádní návrat! Sluková a Hermannová vybojovaly na písku v Číně stříbro

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková okořenily návrat na beachvolejbalové kurty stříbrem na turnaji Světového okruhu v Sia-menu. Ve finále nasazené jedničky podlehly Brazilkám Aně Patrícii a Rebecce po velkém boji 23:25 a 24:26.



V Číně absolvovaly Hermannová se Slukovou první turnaj po osmi měsících, během nichž Sluková léčila smečařské pravé rameno. Přemožitelky našly až v šestém zápase. Na Světovém okruhu vybojovaly šestou společnou medaili, dvakrát byly na stupních vítězů i na mistrovství Evropy.

České beachvolejbalistky se v Sia-menu probojovaly do čtvrtfinále jako jediné Evropanky a potvrdily roli nejlepšího evropského páru minulého roku, který týden vládl i světovému žebříčku. Dnes Hermannová se Slukovou nejprve v semifinále zdolaly australskou dvojici Taliqua Clancyová, Mariafe Artachová 21:19, 21:18 a první vzájemný souboj s Brazilkami Patrícií a Rebeccou těsně prohrály za 42 minut.

Nasbíraly nicméně velkou porci bodů do olympijské kvalifikace o hry v Tokiu, která začala už na podzim během léčby zraněné Slukové. Za měsíc budou české jedničky obhajovat zlato na turnaji v Ostravě, ten je rovněž čtyřhvězdičkové kategorie jako v Sia-menu.

Ve společné sbírce mají Hermannová se Slukovou zlato z loňského majoru ve Vídni, z Ostravy a také z turecké Antalye krátce po začátku spolupráce v roce 2015. Mají i stříbro a bronz z mistrovství Evropy. Minulou sezonu zakončily druhým místem ve finále Světového okruhu v Hamburku.

Před turnajem v Ostravě mají v plánu ještě turnaj v Kuala Lumpuru.

Výsledky:

Muži:

Finále: Stojanovskij, Krasilnikov (4-Rus.) - Herrera, Gavira (5-Šp.) 2:0 (19, 13),

o 3. místo: Samba, Tidžan (7-Katar) - Rossi, Carambula (27-It.) 2:1 (-13, 15, 10).

Ženy:

Finále: Ana Patrícia, Rebecca (10-Braz.) - Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) 2:0 (23, 24),

o 3. místo: Clancyová, Artachová (11-Austr.) - Hughesová, S. Rossová (9-USA) 2:0 (18, 13),

semifinále: Hermannová, Nausch Sluková - Clancyová, Artachová 2:0 (19, 18).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud