8. února 2021 • 18:25

Výhra v LM zadarmo, postup je ale utopie. Novák chce víc potrápit soupeře

Autor: Ondřej Jícha
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se střízlivým cílem jdou volejbalisté Karlovarska do druhé poloviny základní skupiny Ligy mistrů. Tři porážky 1:3 a aktuální čtvrté místo s obrovskou ztrátou jsou hlavní důvody, proč už svěřenci Jiřího Nováka nemohou pomýšlet na další fázi v prestižní evropské soutěži. V německém Friedrichshafenu, kde sehrají odvety, tak chtějí zlepšit hlavně příjem a servis a potrápit zbylé dva celky skupiny E – Trentino a Novosibirsk.



Ještě než volejbalisté Karlovarska odcestovali do Německa k odvetám Ligy mistrů, připsali si první výhru. Do druhé poloviny totiž nezasáhne domácí pořadatelský tým, kterému vystavil stopku COVID-19.

Svěřence Jiřího Nováka tak čekají pouze duely s ruským Novosibirskem a italským gigantem z Trentina. Na ně se naladili v domácí extralize. „Z posledních čtyřech zápasů jsme měli tři dobré. Dvakrát jsme se utkali s Prahou, jednou s Českými Budějovicemi. Všechno dobré generálky na Ligu mistrů. Ta je ale ještě o level výše,“ shrnul pro iSport.cz po posledním zápase v nejvyšší soutěži, kdy Karlovarsko doma smetlo Kladno jednoznačně 3:0.

I přes kontumační výhru nad Friedrichhafenem mají volejbalisté Karlovarska velkou ztrátu na postup. „Ten už mají prakticky jistý Novosibirsk a Trentino. Naše ztráta je tak velká, že už nemůžeme pomýšlet na další fázi. Hrajeme tak maximálně o dobré jméno klubu a českého volejbalu. V odvetách chceme oba soupeře malinko víc potrápit a uhrát více než jeden set,“ tušil dopředu Novák.

Český zástupce by musel vyhrát oba zápasy ideálně 3:0 a pak doufat, že italský gigant nedovolí získat bod Novosibirsku. To se ale jeví jako utopie. Zvlášť, když Západočeši prohráli s oběma týmy na podzim shodně 1:3.

Novákovým přáním do odvet je tak zlepšit proti oběma příjem i útok. „Pokud si nepřihrajeme, tak pro nás budou vysoké balóny proti srovnaným obranám soupeřů hrozně těžké. Na podzim nám příjem dělal velké potíže,“ konstatoval Novák.

Další velkou zbraní soupeřů Karlovarska je servis. „Mezi podáním v Lize mistrů a v české extralize je obrovský rozdíl, což nám ukázal první turnaj v Trentinu,“ připustil Novák.

Souboj s italským favoritem bude ve středu od 17 hodin vysílat program ČT sport.

Liga mistrů – Skupina E

Středa 10. února, 17:00
Karlovarsko – Trentino

Čtvrtek 11. února, 17:00
Novosibirsk - Karlovarsko

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud