11. prosince 2012 • 23:45

Jaroš chodí i ve sněhu v sandálech, uřízli mu další kus palce

Autor: bb, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně zabrat dostává psychika horolezce Radka Jaroše, který by chtěl příští rok stanout na vrcholu K2 a dokončit tak svou pouť po čtrnácti osmitisícovkách. Jenže v pondělí musel na třetí operaci prstů na nohou, které mu omrzly při jarní expedici na Annapurnu. Tentokrát mu lékaři odstranili kousek kosti na pravém palci.



„Doktor mi umrtvil palec na pravé noze a lokálně mi to zoperoval. Odstranil, dejme tomu, půl centimetru kosti v konečku palce,“ popisoval Jaroš, který tak stále nemůže pořádně chodit, natož aby naplno trénoval.

Přitom by už potřeboval honit kondici před jarní cestou na K2. „Věřím, ale neupínám se k tomu. Tohle zranění mě naučilo, že furt bylo vždycky zatím jen hůř a hůř…“

Po týdnu se chce vrátit k posilovacímu tréninku, nicméně s vytrvalostním musí počkat. Problémy s nohama mu však komplikují také obyčejný život. Přestože sněží, Jaroš musí chodit v sandálech, neboť do bot se nevejde.

„Jsme na devíti měsících od expedice a já ještě nejsem daný dohromady. Štve mě to celkem vydatně,“ říkal v rozhovoru, jehož plnou verzi najdete ve středečním vydání deníku Sport.

Radek Jaroš ukazuje, jak si odoperovával nekrózu z omrzlých prstů....
Radek Jaroš ukazuje, jak si odoperovával nekrózu z omrzlých prstů....

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud