12. července 2017 • 11:56

Tragická smrt atleta na vozíku: Před MS mu spadla na hlavu diskařská klec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa handicapovaných atletů, které začne v pátek v Londýně, mělo tragickou předehru. Při úterním tréninku v britské metropoli přišel o život vrhač Abdalláh Hajájí ze Spojených arabských emirátů. Podle národní federace handicapovaných sportovců na něj spadla ocelová diskařská klec.



"Nemohu mluvit o podrobnostech, ale mohu říct, že během odpoledního tréninku vrhačů na oficiálním tréninkovém hřišti Abdalláh prováděl svou obvyklou přípravu, když mu na hlavu spadla diskařská klec," uvedl místopředseda federace handicapovaných sportovců SAE Madžíd Usaímí. "Zdravotníci se mu snažili pomoct, ale nedokázali ho zachránit," dodal.

Tým Spojených arabských emirátů se i po tragické události šampionátu zúčastní. "Měli jsme schůzku a rozhodli se pokračovat s ještě větší chutí na počet našeho bratra Abdalláha," řekl Usaímí.

Šestatřicetiletý Hajájí, který byl připoután na vozík, předloni na MS v Dauhá obsadil páté místo v hodu diskem kategorie F34 a byl osmý ve vrhu koulí. Loni startoval na paralympiádě v Riu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud