19. dubna 2018 • 13:15

Kellnerové tým má pro Šanghaj dvě posily, přichází Opatrný a Bruynseels

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prestižní parkurová série Global Champions, jež vyvrcholí v polovině prosince v pražské O2 areně, má před sebou třetí mítink. Od pátku 20. do neděle 22. dubna ho hostí čínská Šanghaj. Dva z pěti členů týmu Prague Lions se letos představí poprvé.



V rámci Global Champions ovšem nejde o žádné nováčky. Po boku Anny Kellnerové budou družstvo Prague Lions reprezentovat dva velmi zkušení jezdci – Čech Aleš Opatrný a Niels Bruynseels z Belgie.

Oba se ligových soutěží světové tour účastnili i v loňské sezoně. Aleš Opatrný s Annou Kellnerovou startovali tehdy ještě za Berlin Lions, Niels Bruynseels byl součástí celku Vienna Eagles. Pro rok 2018 tvoří sestavu Prague Lions ještě společně s Nizozemcem Gercem Schröderem a Němcem Holgerem Wulschnerem, kteří startovali s Annou Kellnerovou při úvodních dvou závodech v Mexico City a na Miami Beach.

Tým bojuje o účast v Global Champions Prague PlayOffs 2018, které se uskuteční v pražské v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team. Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz.

Z pětičlenného družstva se účastní každého mítinku maximálně tři jezdci, přičemž o body bojují vždy jen dva z nich. O definitivní skladbě týmu se mnohdy rozhoduje (dle aktuální kondice) až těsně před uzávěrkou startovních listin a nejednou se stává, že pro druhé dílčí kolo Global Champions League dochází k obměně sestavy – a to nejen mezi jezdci, ale i mezi jejich koňskými svěřenci. Velmi často totiž jednotliví účastníci berou na mítinky dva koně.

Z České republiky cestovali do Šanghaje tři koně – Giljandro Van Den Bosrand Anny Kellnerové a Balguero s VDL Fakirem, které sedlá Aleš Opatrný. Belgičan Niels Bruynseels si s sebou vzal Jokera VD Vlasbloemhoeve a Cas De Liberte. Zatímco prvně jmenovaný 9letý valach nemá ještě tolik zkušeností v Global Champions, Cas De Liberte je jedna ze dvou jeho TOP 12letých klisen, s nimiž se ve zmiňované sérii v loňském roce pravidelně umísťoval na dotovaných pozicích a vyskákal s nimi na výhrách přes 250 tisíc eur.

„Jsem velmi šťastný a také pyšný, že mohu startovat za Prague Lions, protože je to tým s velmi dobrými jezdci a také velmi dobrými koňmi,“ pěl chválu na své kolegy Niels Bruynseels v úvodu sezony, která vyvrcholí velkolepou galashow světového parkuru Prague PlayOffs v O2 areně.

Pro Aleše Opatrného je aktuální stájovou jedničkou 13letý valach VDL Fakir, s nímž se mu při Global Champions dařilo zejména na začátku a na konci loňské sezony.

„Minulý rok nám hlavně ukázal, na co se musíme v přípravě zaměřit a díky tomu také ty výsledky ke konci roku přicházely,“ hodnotí zpětně Opatrný. Ten kvůli závodům v Šanghaji dokonce oželel účast ve finále Světového poháru, které se konalo minulý víkend v Paříži.

„Nemám momentálně tolik koní, abych mohl jet na oba tyto závody. Účast v PlayOffs Global Champions v Praze je pro mě víc, než finále Světového poháru. Proto tomu přizpůsobujeme celou sezonu, aby se tým Prague Lions do PlayOffs kvalifikoval a dosáhl na co nejlepší výsledek,“ uvedl Aleš Opatrný.

V Šanghaji rozhodně bude na co navazovat. Prague Lions totiž díky vítězství na Miami Beach mají 43 bodů, jež pro ně znamenají průběžné druhé místo za Valkenswaard United se 46 body. Třetí jsou momentálně s 39 body vítězové z Mexico City, Miami Celtics, a na stejné bodové skóre dosáhli ještě Paris Panthers.

„Nesmíme zapomenout, že máme za sebou teprve druhý podnik seriálu a sezona je ještě dlouhá. Samozřejmě se budeme snažit podávat co nejlepší výkony na všech závodech, ale ještě se toho může stát hodně. Musíme zůstat maximálně motivovaní,“ upozorňuje Anna Kellnerová, jejíž nejlepší kůň Classic si po návratu z Miami užívá zasloužený odpočinek a v Šanghaji tak bude startovat s 12letým hřebcem Giljandrem van den Bosrand.

První část soutěže družstev odstartuje v pátek 20. dubna od 9.00 hodin středoevropského času, tedy v 15.00 hodin místního času.

K sobotnímu on-line přenosu z vyvrcholení týmového klání v Šanghaji si budou muset evropští fanoušci parkurového skákání přivstat, neboť jeho začátek je naplánován na 6.15 hod středoevropského času. V 10.00 hodin dopoledne pak program třetího mítinku Global Champions 2018 vyvrcholí Grand Prix jednotlivců, do níž se kvalifikuje nejlepších 35 dvojic (jezdců a koní) z předešlé soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud