1. července 2019 • 18:33

První český homerun na ME! Malá udeřila před bouřkou v derby

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív homerun pak hromy a blesky. České softbalistky porazily na mistrovství Evropy v Ostravě a Frýdku-Místku ve federálním derby Slovensko 6:2. Zápas, který ve třetí směně vyšperkovala Kristýna Malá homerunem, musel být kvůli bouřce předčasně ukončen po páté směně. Déšť ovlivnil i večerní program. Zápas Česka s Francií, který měl začínat v 19.45, se bude dohrávat později.



České softbalistky si zatím na domácím šampionátu vedou velmi zdatně na pálce. Po jasných výhrách nad Litvou (15:0) a Švédskem (7:0) si připsaly i první homerun na turnaji. Tříbodovým odpalem za plot se blýskla Kristýna Malá. Z vyrovnaného stavu 2:1 tak Češky rázem odskočily na 5:1 a výhru už si nenechaly sebrat.

„Přišel signál, abych pálila vše, co přijde,“ usmívala se Malá. „Tak jsem švihla a bylo to tam. Že míč přeletěl plot, jsem si uvědomila až na druhé metě. Parádní pocit.“

Dlouhý odpal potěšil i trenéra Vojtěcha Albrechta. „Vyhráli jsme poměrně kontrolovaným výkonem, takže spokojenost. Jsem moc rád za náš první homerun na turnaji, byl to důležitý moment celého utkání,“ prohlásil reprezentační trenér.

V nadhazovačském kruhu se tentokrát převedla Katelyn Humhej, která zaznamenala šest strikeoutů. Včetně homerunu si Češky připsaly jedenáct úspěšných odpalů. „Na začátku jsme se trochu trápily se slovenskou nadhazovačkou, kterou jsme moc neznaly, ale dopadlo to dobře. Předvedly jsme moc pěkné rány,“ pochvalovala si i pálkařka Adéla Weissová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud