14. srpna 2019 • 10:33

Ondra je v semifinále MS v lezení na obtížnost, dál jdou i další tři Češi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři čeští reprezentanti postoupili do semifinále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Obhájce stříbra Adam Ondra v kvalifikaci obsadil desátou příčku. Mezi šestadvacítku semifinalistů se s přehledem dostali i třináctý Jakub Konečný a čtrnáctý Martin Stráník. V ženské kategorii uspěla v kvalifikaci Iva Vejmolová.



Ondra , který po nevydařeném finále v úterý skončil šestý v boulderingu, se v jedné ze dvou kvalifikačních cest dostal až na vrchol, ale v té druhé se mu tolik nedařilo a obsadil 22. příčku. Na této cestě byli úspěšnější i jeho dva reprezentační kolegové.

Tři závodníci zdolali obě cesty a podělili se o vítězství v kvalifikaci. Vedle nejlepších mužů z úterního boulderingu Tomoy Narasakiho z Japonska a Rakušana Jakoba Schuberta to byl rovněž Švýcar Sascha Lehmann.

Mezi ženami proklouzla do semifinále Vejmolová, která obsadila poslední postupové 26. místo. Kvalifikaci vyhrála úterní šampionka v boulderingu Janja Garnbretová ze Slovinska, která se jako jediná dostala na vrchol obou cest.

Z českých mužů se kvalifikace zúčastnil ještě rychlostní specialista Jan Kříž, který obsadil 81. příčku. Mezi ženami startovala i Eliška Adamovská, která skončila na 43. místě.

Semifinále a finále obtížnosti mužů i žen se uskuteční ve čtvrtek.

Mistrovství světa ve sportovním lezení v Hačiodži (Japonsko):

Obtížnost - kvalifikace:

Muži: 1. Lehmann (Švýc.), Narasaki (Jap.) a Schubert (Rak.), ...10 Ondra, 13. Konečný, 14. Stráník - postoupili do semifinále, 81. Kříž (všichni ČR) - nepostoupil do semifinále.

Ženy: 1. Garnbretová (Slovin.), ...26. Vejmolová - postoupila do semifinále, 43. Adamovská (obě ČR) - nepostoupila do semifinále.

Adam Ondra svou čtvrtou medaili na MS v boulderingu nezískal
Adam Ondra svou čtvrtou medaili na MS v boulderingu nezískal

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud