11. února 2021 • 11:45

Dopovali a padli hluboko: známá firma Armstrong a ruská ostuda, český titul

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na porušení dopingových pravidel doplatila v posledních desetiletích záplava sportovců. Přesto jsou mezi nimi případy, které vyčnívají. Šampioni, kteří spadli z piedestalu a ztratili záplavu medailí a titulů. Podívejte se na další díl seriálu Noční můry sportovců od MALL.TV.



Marion Jonesová

Americká sprinterka a trojnásobná olympijská vítězka Marion Jonesová se před soudem přiznala k systematickému dopingu a ukončila kariéru. Přišla o všechny olympijské medaile i úspěchy z MS 2001 a musela vrátit odměny ve výši 700 tisíc dolarů. Za to, že lhala vyšetřovatelům v souvislosti se skandálem kolem laboratoře BALCO distribuující steroid THG, byla odsouzena k šesti měsícům vězení a 400 hodinám veřejně prospěšných prací.

Lance Armstrong

Mnozí ho považovali za největšího cyklistu všech dob, který navíc dokázal překonat rakovinu.. Pak odebrali v říjnu 2012 Lanci Armstrongovi kvůli dopingu všech sedm titulů z Tour de France, navíc jej potrestali doživotním zákazem startů a rázem měl jinou pověst. Američan vinu dlouho popíral, ale v lednu následujícího roku se v televizním rozhovoru přiznal k dlouhodobému užívání krevního dopingu EPO, krevní transfuze a dalších nepovolených prostředků.

Maria Abakumovová

Velká rivalka Barbory Špotákové. Také si pamatujete, jak ruskou oštěpařku přehodila posledním pokusem na olympiádě v Pekingu a vybojovala zlato? Abakumovové nakonec nezbylo ani stříbro. Kvůli zpětnému testování uložených vzorků se zjistilo, že měla pozitivní nález na anabolický steroid turinabol. Špotáková pak stejným způsobem získala místo Abakumovové dodatečně titul mistryně světa 2011. Avšak se sedmiletým zpožděním.

Bývalá sprinterka Marion Jonesová je dnes už čtyřicátnice
Bývalá sprinterka Marion Jonesová je dnes už čtyřicátnice

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud