21. dubna 2021 • 15:18

Neobvyklý úbor gymnastky, bojuje proti sexualizaci. Jsem hrdá, říká

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá gymnastka Sarah Vossová dnes na mistrovství Evropy v Basileji zaujala neobvyklým úborem. Kvalifikaci mistryně své země ve víceboji absolvovala v celotělovém trikotu, jímž chce bojovat proti sexualizaci ve sportu.



„Jsem hrdá na to, že jsem byla první,“ uvedla Vossová, jež cvičila v černo-červeném trikotu s blyštivými prvky, který jí zakrýval celé paže a nohy až ke kotníkům. Klasický gymnastický dres naopak připomíná spíše jednodílné plavky.

Agentura SID uvádí, že především po odhalení sexuálního skandálu, který měl na svědomí bývalý americký reprezentační lékař Larry Nassar, se mladé gymnastky často v oblečení obepínajícím a odhalujícím tělo necítí dobře. „Coby členky národního týmu jsme pro mnoho mladých sportovkyň vzorem a chceme jim ukázat možnost, jak se mohou i v jiném oblečení prezentovat esteticky, aniž by se cítily špatně,“ řekla Vossová.

Její styl oblečení se chystaly napodobit i její reprezentační kolegyně, vedení týmu je v tom podpořilo. Žádnou kritiku Vossová nepostřehla. „Například Švédky mi ukázaly palec nahoru,“ řekla.

Trikoty zakrývající celé tělo nejsou na mezinárodní scéně novinkou, dosud je ale využívaly gymnastky jen z náboženských důvodů.

Německá gymnastka Sarah Vossová a její neobvyklý úbor
Německá gymnastka Sarah Vossová a její neobvyklý úbor

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud