Martin Hašek
12. srpna 2022 • 16:41

Drsná zlatá holka! Šla přes řídítka, den na to je šampionka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veze pro Česko pořádnou naději pro olympiádu v Paříži a rozhodně není z cukru. Šestnáctiletá cyklistka Iveta „Ivča“ Miculyčová na multisportovním mistrovství Evropy v Mnichově senzačně vyhrála disciplínu freestyle BMX. V kvalifikaci se přitom ošklivě pomlátila.



Na překážkách na vršku Olympiaberg uprostřed mnichovského Olympijského parku předváděla triky jak z videoklipu. Až do chvíle, kdy se jí koncem jízdy na dopadu seklo přední kolo a Miculyčová šla přes řídítka.

„První jízda šla hladce, dokud nenastal tento pád. Bylo to velmi bolestivé, ale chtěla jsem pokračovat ve své druhé jízdě, kterou jsem úspěšně zvládla a mohla postoupit do finále. Mám ohromnou radost! Doufám, že se budu zítra cítit lépe,“ líčila Miculyčová na Facebooku po čtvrteční kvalifikaci.

V druhé jízdě si vybojovala postup do finále a v něm v pátek šokovala konkurenci jedné z nejnovějších olympijských disciplín. Freestyle BMX je adrenalinová disciplína, v níž závodníci předvádí na překážkách ve vzduchu úžasné triky.

Miculyčová závodí v ženské kategorii teprve od loňského léta, kdy dorostla do minimálního povoleného věku patnácti let. Na mistrovství republiky v Brumově-Bylnici ale tehdy hned jako první Češka předvedla na kole backflip.

V Mnichově předvedla dvě téměř dokonalé jízdy a porazila konkurenční pole, v čele s hvězdnou olympijskou šampionkou Charlotte Worthintonovou. Rázem je tak zlatou nadějí českého olympijského týmu pro Hry v Paříži 2024.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud