3. listopadu 2008 • 19:20

Na fotbal se sparťanskými chuligány

Autor:
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva vagóny plné běsnících sparťanských chuligánů, spousta alkoholu a doprovod v policejních uniformách – tak vypadala pondělní cesta sparťanských fanoušků do Ostravy na zápas s Baníkem.



Sparťané se začali srocovat před polednem na pražském hlavním nádraží. Způsob, jakým tak činili, byl čítankovým příkladem pověstného klidu před bouří. Ultras se nakonec sešlo lehce přes sto a dva vagony mezinárodního rychlíku, které jim byly »propůjčeny ke zničení«, bohatě zaplnili.

Policie pravidelně monitorovala také ostatní části vlaku, a tak nejednou došlo ke scénce jak z Obecné školy: "Koukám známé firmy," bylo slyšet při odhalení některého z tradičních výtržníků a snaze přesunout ho ke kolegům na konec vlaku. "Je to tam fantastické. Úplný dobytčák," lákali policisté.

S rostoucí hladinou alkoholu v krvi rostl také hluk chuligánů při zastávkách rychlíku. Cestu vyplňovaly rozhovory na téma bitky, alkohol a sex – jen o podvečerním fotbale s Ostravou nepadlo ani slovo. "Jestli mi něco můžete vyčítat, tak jedině, že jsem nespala s celým kotlem," hlásila třeba mladá dívka.

Po více než čtyřech hodinách cesty se stala cedule Ostrava – Svinov pokynem k výstupu, ale policie neměla pro odchod pochopení a všechny divoké fandy v mlze vytvořené dýmovnicí nahnala zpět do vlaku. "Mazejte dovnitř, jedete až na hlavní!" Na ostravském hlavním nádraží už čekaly připravené autobusy, a zatímco se sparťané šinuli k autobusům, policisté sčítali škody na »sparťanských« vagonech a nevěřícně kroutili hlavami – po chuligánech zůstala hotová apokalypsa. A to ještě padnou autobusy a další dva vagony na cestu zpět do Prahy...

 

Témata:  ostrava, vlak, chuligáni, sparta
Články odjinud


Články odjinud