19. prosince 2008 • 15:09

Rafinha: divoká jízda s alkoholem v krvi

Autor: jon
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Na brazilskou hvězdu německého Schalke 04 Rafinhu (23) se lepí jeden skandál za druhým. Jeho posledním "číslem" byla jízda s alkoholem v krvi. Třiadvacetiletého obránce přistihla policie při rutinní silniční kontrole.



"Ano, je to tak. Naše policie u Rafinhi provedla dechovou zkoušku, při které mu byl zjištěn alkohol v krvi," potvrdil zdroj z policejního oddělení Gelsenkirchen.

Brazilskému hráči policie naměřila mezi 0,6 a 0,8 promile v krvi. Co to něj znamená? Svůj luxusní Hammer si opora Schalke nezařídí jeden měsíc, navíc zaplatí pokutu 250 Euro a připíše si čtyři trestné body.



Vedení Schalke se zatím staví na hráčovu stranu. "Dokud událost nebude uzavřena, vyjadřovat se k tomu nebudeme," prohlásil manažer Schalke Andreas Müller.

Alkohol za volantem není jediným Rafinhovým prohřeškem. Během jednoho týdne volali na Brazilce pětkrát! policii jeho sousedé. Údajné prohřešky? Rušení nočního klidu a vandalismus.

Milovník samby se vyznamenal i o Svatodušních svátcích, když do ranních hodin zapíjel zlost na svůj klub (Rafinha dostal v září od klubu pokutu 700 000 Euro za to, že i přes nesouhlas vedení odcestoval s reprezentací Brazílie na olympiádu do Pekingu). Zvídavé novináře pak z letadla vyprovodil zdviženým prostředníkem.

A jak se k disciplinárním problémům hráče, o kterého se prý zajímá i anglický Liverpool, vyjádřil manažer Schalke Mülller?

"Vše budeme řešit uvnitř klubu. Během zimní přestávky se pokusíme Rafinhovi domluvit. Je jasné, že tyto události škodí dobrému jménu i prestiži klubu."



Články odjinud


Články odjinud