26. června 2009 • 21:55

Jackson byl pro Serenu největší celebritou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otázky na forhendy a bekhendy šly stranou. Na tiskové konferenci po postupu tenistky Sereny Williamsové do osmifinále Wimbledonu se dnes vzpomínalo na zesnulého zpěváka Michaela Jacksona. "Pro mě byl celebritou všech celebrit," řekla druhá hráčka světa a dvojnásobná vítězka londýnského turnaje.



"Nejsem hodna toho, aby se mé jméno zmiňovalo v jedné větě s jeho," odvětila Serena na dotaz, zda se dá najít pojítko mezi brzkým začátkem kariéry Michaela Jacksona a prvními tenisovými krůčky sester Williamsových. Podle Sereny byl každý, kdo se s Jacksonem potkal, naplněn úctou. "Já jsem si říkala: Bože můj, to je on."

Serena si myslí, že Jackson nebyl pouhou inspirací pro lidi černé pleti. "Překročil hranice černé společnosti. Myslím tím, že jeho fanoušky najdete mezi všemi národy i rasami," podotkla americká hráčka. "On se doslova nemohl jen tak projít ulicí," dodala.

Pětinásobný vítěz Wimbledonu Roger Federer vzpomínal, jak Jackson kdysi koncertoval v Basileji. "Byl jsem ještě kluk a bylo to buď roku 1988, nebo 1989 a myslím, že jsme se sestrou úplně vzrušení poslouchali za zdmi stadionu," pátral Federer v paměti.

Bývalý první hráč světa Andy Roddick se vyznal ze svých pocitů na Twitteru. "Bez ohledu na to, co si o něm myslíte, byl naprostým revolucionářem a všem nám bude chybět," uvedl Roddick.

A Tracy Austinová, bývalé zázračné tenisové dítě, zase uvedla, že Jackson patřil mezi neuvěřitelně talentované zpěváky i tanečníky. "Je to, jako když zemřel Elvis (Presley). Každý si bude pamatovat, kde byl a co dělal, když se dozvěděl tu novinu," řekla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud