31. května 2011 • 14:00

Urbánkův čin zasáhl i Petru Kvitovou v Paříži

Autor: rys (Blesk)
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě v pátek vpodvečer se ho kamarádi ptali, jestli půjde ven. Že prý ne. Pak se nadějný tenista Radim Urbánek (20) ztratil. V sobotu ráno přišla zpráva, která zasáhla celou českou tenisovou veřejnost. Mladík, který měl včera hrát na turnaji v Prostějově, se za tamějšími kurty nechal přejet vlakem.



Blesk.cz„Přes den měl dobrou náladu. V týdnu také nic nenapovídalo tomu, že by měl mít problémy. Bohužel, asi v sobě nějaké držel,“ uvedl Urbánkův tenisový kolega Dušan Lojda.

Pro to, že nešlo o nešťastnou náhodu, svědčí skutečnost, že Urbánek seděl na kolejích v dešti, v mlze a hlavně v místě, kudy nikdy nikdo nechodí.

„Netušíme jaké, ale nějaké problémy asi mít musel, i když nedával nic najevo,“ konstatoval Urbánkův spolubydlící z prostějovského tenisového centra Adam Pavlásek, který jako první podle fotografií na policii identifikoval těžce zraněného Urbánka.

„Mluvil jsem i s rodiči, kteří přijeli pro jeho věci. Ptali se, jestli nenechal nějaký dopis. Řekl jsem jim, že ne,“ povzdechl si Pavlásek.

Radim Urbánek na vyhlášené Pardubické juniorce v roce 2008
Radim Urbánek na vyhlášené Pardubické juniorce v roce 2008

Na turnaji v Prostějově se včera o ničem jiném nemluvilo. „Všichni ho znali. Hráči, podavači, lidi v zázemí. Každý se tu ptá proč.“ řekl Blesku člověk ze zázemí prostějovského tenisového centra.

Zklamaná Petra Kvitová opouští centrální kurt Roland Garros po osmifinálové prohře s Číňankou Na LiFoto Reuters

„Když jdete hrát, je to ještě docela dobré, ale pak jdete na kávu, na masáž nebo na rehabilitaci a všude se mluví o Radimovi. Jsou to hrozné dny,“ pronesl Lojda.

Tragédie zasáhla i tenisty v zahraničí a podepsala se podle všeho na výkonech českých tenistů na French Open.

„Nevěřím, že by Veselý měl tak špatnou formu, že by vypadl v prvním kole juniorky. Petra Kvitová byla taky zdrcená. Já sám, když jsem se to dozvěděl, jsem nemohl mluvit,“ odmlčel se Jaroslav Navrátil, nehrající kapitán českého daviscupového týmu.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud