Pavel Novotný
18. ledna 2016 • 15:05

Stosurová po vyřazení od Plíškové: Ubila mě servisem jako Kvitová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla jasnou favoritkou. Starší ze sester Plíškových Kristýna neměla být pro Samanthu Stosurovou vážnější překážkou k postupu do druhého kola Australian Open. K smutku zaplněného centrálního kurtu však po hodině a 45 minutách zvedala ruce k nebi česká tenistka. "Je to obrovské zklamání," netajila své pocity domácí hvězda.



"Celý zápas jsem na Kristýnu  ztrácela, jsem velmi zklamaná. Snažila jsem se dostat do tempa, kdybych vyhrála druhý set, mohlo být všechno jinak," těžko hledala po šokující porážce slova Stosurová.

Jednatřicetiletá Australanka se nedokázala vypořádat především s výborným servisem Plíškové. "Kristýna výborně podávala, měla jsem nějaké šance dostat se ve druhém setu do zápasu, ale prostě jsem v klíčových momentech selhala. Vždycky když potřebovala, trefila výborné podání," hledala důvody vyřazení grandslamová vítězka US Open z roku 2011.

Kristýna Plíšková má za sebou veliký úspěchFoto ČTK

Kristýna Plíšková zasypala svoji soupeřku deseti esy a celou řadou dalších obtížně returnujících podání.

"Je vysoká, skvěle podává, navíc je levačka. Míče trefovala velmi rychle, má podobný servis jako Kvitová. Velmi těžko se čte, kam bude podávat. Vyberete si stranu a míček vám přiletí do opačného rohu, bylo to velmi náročné," pokračovala Australanka.

Sedmadvacátá hráčka světa vypadla na Australian Open už počtvrté v řadě v prvním kole. "Nevím, čím to je. Další rok je pryč, jsem strašně zklamaná. Ale proti Kristýně jsem nehrála špatně. Prostě jsem potkala hráčku s výbornou formou. Dělala jsem vše, co bylo v mých silách, ale nestačilo to."

Samantha Stosurová se vyjádřila i o údajných ovlivněných tenisových zápasech ze strany špičkových hráčů. "Nikdy jsem o ničem podobném neslyšela a také neznám nikoho, kdo by se v tom angažoval," říkala Australanka.  

Druhé kolo si Kristýna Plíšková zahraje v Melbourne podruhé v kariéře, před třemi lety to dokázala při první účasti v hlavní soutěži. Vyrovnat své grandslamové maximum z loňského Wimbledonu a postoupit do třetího kola se pokusí ve středu, kdy bude hrát s finalistkou ze Sydney Monikou Puigovou z Portorika, které patří v žebříčku 52. příčka.

Nečekané vítězství Kristýny Plíškové nad Samanthou Stosurovou
Nečekané vítězství Kristýny Plíškové nad Samanthou Stosurovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud