20. ledna 2016 • 09:15

Berdych v australské prádelně ušetřil čas. Bude to letos jeho rok?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen něco málo přes hodinu a půl strávil Tomáš Berdych na kurtu ve druhém kole Australian Open. V tradičně náročných podmínkách v Melbourne tak mohl být po hladké výhře nad Mirzou Bašičem z Bosny spokojený.



„Z postupu mám radost, ale musím říct, že podmínky dneska byly opět hodně těžké. V pondělí bylo vedro, dneska byla o hodně vyšší vlhkost. Ale byl to další dobrý test, jak se s tím zvládnu poprat. Dal jsem to ve třech setech a ušetřil nějaký čas,“ těšilo Berdycha , který v melbournské vlhké „prádelně“ ve druhém setu kvalifikantovi z Bosny nadělil i kanára.

A jak se vypořádává s náročnými podmínkami, které na prvním grandslamu tradičně panují? „Mám nějakou rutinu, kterou dělám po každém zápase. Trochu se zchladit, projet na kole, protáhnout. Odpočinout si a připravit se na další zápas,“ vykládal v rozhovoru na kurtu.

Fanoušci chytají potítko, které jim hodil Tomáš Berdych (vlevo) po svém postupu do třetího kola Australian Open
Fanoušci chytají potítko, které jim hodil Tomáš Berdych (vlevo) po svém postupu do třetího kola Australian Open

Berdych vstupuje do nové sezony jako světová šestka, horší než sedmý na světě nebyl už téměř pět let. Žádný velký cíl ovšem nahlas nevyřkl. „Jsme na začátku, takže těžko říct,“ odpovídal na otázku, jestli tohle bude jeho rok.

„Příprava byla výborná, jsem starší, mám zase víc zkušeností, to všechno jsou pozitiva, která můžou být moje výhoda. Pokusím se, aby to byla opět velmi dobrá sezona,“ řekl. Věří ale, že uspět by mohl už v Austrálii, kde mu pomáhají i fanoušci, tradiční „Berdychova armáda“.

„Je skvělé, že tu mám podporu a vidím fanoušky s mým jménem na tričku, díky moc. Je to tu jedno z mých nejoblíbenějších míst. Výsledky se tu v posledních letech také lepšily a fanoušci na tom určitě mají taky zásluhu,“ prohlásil Berdych, který vloni v Melbourne dokráčel až do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud