28. ledna 2016 • 22:00

Kino a pak trénink. Štěpánek si užívá v Austrálii s Djokerem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co tenista Radek Štěpánek gratuloval fotbalovému brankáři Petru Čechovi k překonání rekordu v Premier League, teď od něj pro změnu letěla přes sociální sítě gratulace Srbovi Novaku Djokovičovi, jenž postoupil do finále dvouhry na Australian Open. Před zápasem si Srb navíc s českým hráčem zahrál v rámci přípravy. „Teď se těším, jak poladíme naše finále,“ vyhlížel na sociální síti Facebook Štěpánek boj o titul v mužské čtyřhře. Tam postoupil s Kanaďanem Danielem Nestorem.



Na tváři Radku Štěpánkovi může zářit spokojený úsměv. I když první grandslamový turnaj sezony ještě neskončil, může si ho už teď zařadit do kolonky „tohle se povedlo“. Český tenista prošel do druhého kola dvouhry a vystoupení v Austrálii vyšperkoval postupem do finále čtyřhry. Tam mu chybí ještě udělat poslední krok na cestě za titulem.

Zkušený český tenista si to u protinožců náramně užívá. Dokonce se mu v rámci přípravy povedlo zahrát si v tréninku se suverénem současného mužského tenisu Novakem Djokovičem (v Melbourne si spolu už dřív vyrazili i do kina). Srb si ho prý vybral kvůli tomu, že dokáže hrát čopy stejně jako Roger Federer. A Djokovičovi šla tahle příprava k duhu. V semifinále smázl Švýcara 3:1 na sety.

„Dobře jsme spolu potrénovali,“ zubil se Štěpánek. A hned světové jedničce složil poklonu. „Gratuluji Novaku Djokovičovi k postupu a jednomu z nejlepších výkonů, co jsem v životě viděl,“ napsal krátce před odchodem do postele. „Jdu spát a těším se, jak to zítra poladíme na to naše finále.“

Srb Novak Djokovič a český tenista Radek Štěpánek si na Australian Open zatrénovali.
Srb Novak Djokovič a český tenista Radek Štěpánek si na Australian Open zatrénovali.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud