21. ledna 2018 • 14:54

Konec české senzace. Allertová na Australian Open dohrála v osmifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační tažení české tenistky Denisy Allertové na Australian Open skončilo v osmifinále, kde prohrála se světovou čtyřkou Elinou Svitolinovou 3:6, 0:6. Světová tenisová jednička Rafael Nadal je ve čtvrtfinále Australian Open. Vyrovnaný duel s Argentincem Diegem Schwartzmanem vyhrál Španěl po bezmála čtyřech hodinách 6:3, 6:7, 6:3 a 6:3. Druhá nasazená Caroline Wozniacká z Dánska je také ve čtvrtfinále. Vítězka Turnaje mistryň porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou hladce 6:3 a 6:0.



Denisa Allertová vypadla na Australian Open ve čtvrtém kole. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka osmifinálový debut v Melbourne nezvládla, čtvrté nasazené Elině Svitolinové z Ukrajiny podlehla 3:6, 0:6 a své grandslamové maximum dál nevylepší.

Allertová, jež v Melbourne postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace, dosud na turnaji neztratila ani set, dnes však na kurtu nestačila. Krok s favorizovanou soupeřkou držela jen v úvodu, kdy si navzájem prolomily podání, pak už ale Češka na servisu ztrácela.

"Dobře jsem začala, tahaly jsme se, jenže pak mi utekla - a šlo to hrozně rychle. Hrála skvěle a já se navíc necítila na kurtu dobře," řekla pro iDnes.cz Allertová po půlnočním zápase na centrálním dvorci Roda Lavera. "Síly docházely, bylo trochu znát, že už je takhle pozdě. Jako by to na mě všechno dolehlo," dodala s tím, že čekání na začátek zápasu bylo vysilující.

Za celý zápas si Allerová, jíž momentálně patří v žebříčku WTA 130. místo, jen dvakrát udržela podání. Ve druhém setu dokonce uhrála při vlastním servisu jen čtyři fiftýny.
Svitolinová, která jediný předchozí zápas s Allertovou před dvěma lety v Dauhá prohrála, proměnila po 58 minutách první mečbol a po Kateřině Siniakové získala v Melbourne další český skalp.

"Zvládla to líp, je vidět, že je hodně ve formě. Snažila jsem se udělat maximum, ale bohužel to nestačilo," konstatovala Allertová. "Jsem ráda i za tuhle zkušenost - poprvé v životě jsem si zahrála na tak skvělém kurtu, navíc proti top hráčce, co je teď na koni. Hraje opravdu světový tenis," složila soupeřce poklonu.

Účast v osmifinále je i tak pro Allertovou největším úspěchem na grandslamovém turnaji. Dosud byla nejdále v roce 2016 ve třetím kole právě na Australian Open. I proto v ní navzdory vyřazení s kanárem převažovaly pozitivní pocity.

"Samozřejmě tam je zklamání, i tak mě ale strašně těší, jak jsem tu celkově hrála. Předváděla jsem svoje maximum, můžu odlítat jen nadšená," řekla. "Doufám, že sezona pro mě teprve začíná a všechno půjde nahoru."

Nadal přišel o set, ale postoupil

Nadal si situaci zkomplikoval třemi ztracenými servisy ve druhé sadě, kterou nakonec prohrál v tie-breaku. V ostatních setech byl ale v klíčových momentech lepší a vedle postupu si zajistil, že bez ohledu na další výsledky zůstane i po turnaji světovou jedničkou. "Jsem trošku unavený, ale jinak dobré. Dokázal jsem bojovat až do konce. Myslím, že to byl první opravdu těžký zápas, který jsem letos odehrál," řekl.

Ve čtvrtfinále se Nadal utká se šestým nasazeným Marinem Čiličem z Chorvatska, který dnes zaznamenal jubilejní 100. vítězství na grandslamech. V osmifinále porazil desátého nasazeného Španěla Pabla Carreňa 6:7, 6:3, 7:6 a 7:6. Pojedenácté v kariéře se dostal na grandslamu alespoň do čtvrtfinále, čímž vyrovnal Gorana Ivaniševiče mezi chorvatskými tenisty s nejvyšším počtem grandslamových čtvrtfinále.

"Je krásné to slyšet. Na US Open 2014 jsem oslavil třísté vítězství v kariéře a doufám, že tady ještě vyhraju další tři zápasy," řekl Čilič, který tehdy v New Yorku získal svůj dosud jediný grandslamový titul.

Wozniacká zničila Rybárikovou

Wozniacká sice hned ve třetí hře ztratila servis, ale okamžitě si ho vzala zpátky a od té doby nedala wimbledonské semifinalistce Rybárikové šanci. Porazila ji za 63 minut a po šesti letech postoupila při úvodním grandslamu sezony mezi nejlepších osm.

Potřetí si čtvrtfinále Australian Open zahraje Španělka Suárezová, která otáčela zápas s Kontaveitovou ze stavu 4:6 a 1:4, přičemž ve druhém setu prohrávala už o dva brejky.

Jubilejní 100. vítězství na grandslamech zaznamenal Chorvat Marin Čilič, který je v Melbourne turnajovou šestkou. V osmifinále porazil desátého nasazeného Španěla Pabla Carreňa 6:7, 6:3, 7:6 a 7:6. Pojedenácté v kariéře se dostal na grandslamu alespoň do čtvrtfinále, čímž vyrovnal Gorana Ivaniševiče mezi chorvatskými tenisty s nejvyšším počtem grandslamových čtvrtfinále.

"Je krásné to slyšet. Měl jsem třísté vítězství v kariéře na US Open 2014 a doufám, že tady ještě vyhraju další tři zápasy," řekl Čilič, který tehdy v New Yorku získal svůj dosud jediný grandslamový titul.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Čilič (6-Chorv.) - Carreňo (10-Šp.) 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:0), 7:6 (7:3),
Nadal (1-Šp.) - Schwartzman (24-Arg.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
Edmund (Brit.) - Seppi (It.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3,
Dimitrov (3-Bulh.) - Kyrgios (17-Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4).

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Wozniacká (2-Dán.) - Rybáriková (19-SR) 6:3, 6:0,
Suárezová (Šp.) - Kontaveitová (32-Est.) 4:6, 6:4, 8:6,
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5,
Svitolinová (4-Ukr.) - Allertová (ČR) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 3. kolo:

Šafářová, Strýcová (4-ČR) - Cirsteaová, Haddad Maiaová (Rum./Braz.) 2:6, 6:0, 6:4,
Bradyová, Kingová (USA) - Melicharová, Peschkeová (13-USA/ČR) 6:4, 7:6 (7:5).

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Spearsová, Cabal (USA/Kol.) - Voráčová, Martin (ČR/Fr.) 6:4, 6:7 (4:7), 10:6,
Peschkeová, Kontinen (4-ČR/Fin.) - Hivesová, Mousley (Austr.) 6:4, 6:1.

Junioři:

Dvouhra - 1. kolo:

Štyler (14-ČR) - Zeppieri (It.) 6:2, 7:6 (8:6),
Svrčina (ČR) - Draper (Brit.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Henning, Paulson (JAR/ČR) - Baird, Hardt (USA/Dom. rep.) 6:4, 7:6 (7:1), Boyer, Cerundolo (5-USA/Arg.) - Forejtek, Svrčina (ČR) 7:6 (7:5, 6:3).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud