26. ledna 2019 • 12:13

Vzestupy a pády Kvitové: dva roky od přepadení se rvala ve finále Australian Open

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, co všechno tenistka Petra Kvitová zažila během dvou let od napadení v jejím bytěPodívejte se, co všechno tenistka Petra Kvitová zažila během dvou let od napadení v jejím bytěFOTO: koláž iSport.cz

    Petra Kvitová úžasnou finálovou bitvou v Melbourne s Japonkou Naomi Ósakaovou dojala tenisový svět. Česká ranařka utekla ze tří matchballů a vyhrála druhý set, aby po 147 minutách lítého boje odešla poražena 6:7, 7:5 a 4:6. Na sklonku roku 2016 přitom málem měla díky vážnému zranění ruky po kariéře. Absolvovala operaci přeřezaných šlach a nastoupila těžkou cestu k návratu. Ta vyvrcholila sobotním finále na Australian Open! Co všechno tedy Kvitová za dva roky prožila?
     

  • 20. 12. 2016 - Přepadení v prostějovském bytě

    Petra Kvitová věří, že útočníka, který ji napadl, popsala přesně. Vypadal takhle.Foto Koláž VIPsport.cz

    V jejím prostějovském bytě přepadl tenistku útočník, který se tam vloudit pod záminkou revize. Při potyčce Kvitová sevřela ostří nože levou rukou, na které jí nůž přeťal dva nervy a sedm šlach. 

  • 20. 12. 2016 - Operace ve Vysokém nad Jizerou

    Kvitová sevřela čepel nože, lékař operoval 3,5 hodiny. Kdy se vrátí k tenisu?
    Video se připravuje ...

    Hned po napadení ošetřili pořezanou ruku dvojnásobné wimbledonské vítězky v prostějovské nemocnici. Ještě týž večer podstoupila operaci ve specializované nemocnici ve Vysokém nad Jizerou, již vedl chirurg Radek Kebrle. První prognóza: návrat na kurty je nejistý, až po půl roce se bude moci tenistka vrátit k tréninku.

  • 23. 12. 2016 - Poprvé na veřejnosti

    Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
    Video se připravuje ...

    V pražském areálu tenisové Sparty, jen tři dny po přepadení, vystupuje Kvitová ve společnosti svých dvou trenérů před médii. „Dobrý den všem. Jsem ráda, že se vidíme. Asi ani nevíte, jak moc,“ prohlásila a přečetla prohlášení. „Nezbývá nic jiného, než koukat dopředu. Je mi jedno, jak dlouho to potrvá. Tři měsíců, půl roku, rok. Budu se chtít vrátit. Udělám pro to všechno,“ slíbila.

  • 28. 5. 2017 - Návrat na kurty

    Petra Kvitová děkuje fanouškům po svém vítězství na French Open po svém návratu na kurtyFoto Profimedia.cz

    O měsíc dřív, než původně odhadovali lékaři, se vrátila na tenisové kurty a rovnou na French Open. Ve svém úvodním zápase porazila Julii Boserupovou z USA 6:3 a 6:2. V rozhovoru na kurtu, při kterém se jí v očích leskly slzy, poděkovala všem za podporu. Následující utkání už ale prohrála.

  • červen 2017 - Titul v Birminghamu

    SESTŘIH: Kvitová slaví! V Birminghamu ovládla finále a došlo i na slzy
    Video se připravuje ...

    Hned druhý turnaj po návratu, na milované trávě v Birminghamu, Kvitová vyhrává. Žádná z pěti soupeřek ji nezastavila, příběh dostává první happy end. „Když jsem dneska prohrávala, říkala jsem si, že vím jak zápas otočit a bojovat. Vybojovala jsem horší věc než nějaký zápas,“ pravila po finálovém triumfu nad Ashleigh Bartyovou 4:6, 6:3, 6:2.

  • červenec 2017 - Záhadný Wimbledon

    Petře Kvitové lékařky na kurtu dokonce měřily tlak...Foto Profimedia.cz

    Po operaci se upínala k tomu vrátit se do osudového Wimbledonu a to splnila. Vyhrála i první zápas, v tom druhém ale záhadně padla ve třech setech s Američankou Madison Brengleovou. Její okolí hovořilo o záblescích z přepadení, které se jí nepřestávají na veřejnosti vracet. „Jsem vděčná, že jsem tu mohla být. A taky ráda, že je po všem…. Tenhle příběh byla pohádka, ale pro mě taky docela drsná,“ řekla znaveně po vyřazení.

  • září 2017 - Krása proti Sereně

    Kvitová: Byla to nejkratší, ale nejnáročnější sezona v mé kariéře
    Video se připravuje ...

    Po krušném létě, kdy ji dostihla nedostatečná praxe v zápasech i tréninku, zazářila na US Open. Nádherný čtvrtfinálový mač s Venus Williamsovou na Ashově stadionu prohrála, její kouč Jiří Vaněk však prohlásil: „Doufám, že Petře turnaj ukázala, že má skvělý tenis pořád v sobě.“ Sezonu nakonec zakončila s bilancí 18 výher a 10 porážek na 29. místě žebříčku.

  • 16. 11. 2017 - Policie případ odložila

    Tenistka Petra Kvitová prožila opravdu děsivé ráno. Detaily prostějovského přepadení v jejím bytě jsou šokující, šlo jí o holý život!Foto Blesk - Pavel Ryšlink, EPA

    Policii se ani přes stovky podnětů od veřejnosti nepodařilo pachatele dopadnout a případ odložila. Nicméně vyšetřovatelé zdůraznili, že to neznamená, že by se případem zcela přestali zabývat.

  • jaro 2018 - Pět titulů

    Dojatá Kvitová po vítězství v Praze: Nad triumfem z grandslamu nepřemýšlím
    Video se připravuje ...

    Mašina se rozjíždí, po nepovedené Austrálii vyhrála Kvitová turnaj v Petrohradu, pak v Dauhá. Vyplenila za sebou Prahu a Madrid, při úžasné sérii zvládla vítězně 11 zápasů za 12 dní. Pátý titul roku přidala při obhajobě v Birminghamu.

  • 23. 5. 2018 - Údajný pachatel dopaden

    Z útoku na Petru Kvitovou obžalovaný Radim Žondra před brněnským soudemFoto Martin Sekanina (Blesk)

    Objevuje se zpráva, že policie dopadla možného pachatele útoku. Později vyšlo najevo, že zatčeným je třiatřicetiletý Radim Žondra.

  • 3. 7. 2018 - Facka ve Wimbledonu

    Petra Kvitová opět podlehla svém grandslamovému komplexu, ve Wimbledonu vypadla už v prvním kole...Foto Profimedia.cz

    Největší facka od návratu. Byla pasována za největší favoritku Wimbledonu, ale skončila už v prvním kole na raketě Běloruska Alexandry Sasnovičové. Psychicky selhala. „Bylo to první kolo a nervy zase pracovaly. Bojovala jsem sama se sebou. Byl jsem sama sobě největší soupeřkou,“ hlesla a tenhle nezdar ji poznamenal spolu s vyčerpávajícím programem předchozích měsíců až do konce roku.

  • podzim 2018 - Nezvyklý triumf ve Fed Cupu

    Kvitová po dalším triumfu: Nekončím, ale mladším holkám dáme prostor
    Video se připravuje ...

    Sezonu dohrává ze setrvačnosti, potýká se s nemocemi a ztrácí pět z posledních šesti utkání včetně všech tří na Turnaji mistryň v Singapuru. Je pohublá, do finále Fed Cupu proti USA kvůli zdravotní indispozici ani nenastupuje. „Mám z Petry divný pocit,“ uznal tenistčin manažer Miroslav Černošek. Přesto rok končí jako sedmá nejlepší hráčka světa.

  • leden 2019 - finále Australian Open

    Kvitová je ve finále! Český duel to ale nebude, Ósakaová porazila Plíškovou
    Video se připravuje ...

    Jak už to s Kvitovou chodí, opět překvapuje. Pochvaluje si skvělou zimní přípravu v Dubaji, kterou vzápětí prodává i na kurtech. Vyhrává turnaj v Sydney, díky jedenácti triumfům v řadě postupuje do finále Australian Open, kde ale podlehne ve třech setech jednadvacetileté Japonce Naomi Ósakaové. Ta se poprvé stane nejlepší hráčkou žebříčku WTA.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud