11. ledna 2022 • 10:16

Bizár v Austrálii. Do dvou dnů budu pozitivní, hlásil rebel Tomic sudí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský tenista Bernard Tomic řekl během zápasu v kvalifikaci Australian Open umpirové rozhodčí, že do dvou dnů bude mít pozitivní test na koronavirus. Bývalý velký talent po porážce v prvním kole 1:6, 4:6 s Rusem Romanem Safiullinem na sociálních sítích uvedl, že se necítí dobře a na radu lékařů se izoloval.



Tomic spustil monolog k brazilské rozhodčí Aline Da Rochaové Nocintové během výměny stran za stavu 1:2 v druhém setu. Devětadvacetiletý tenista si postěžoval, že má zdravotní potíže, a také kritizoval protikoronavirová opatření v Melbourne před úvodním grandslamem sezony.

„Jsem si jistý, že do dvou dnů budu mít pozitivní test, to vám říkám. Zaplatím vám večeři, pokud nebudu do tří dnů pozitivní. Jinak koupíte večeři vy mně,“ citovala Tomice agentura Reuters.

„Nechápu, že tu nikoho netestují. Dovolují hráčům jít na kurt po samotestech v hotelových pokojích... Kde to jsme. Není tu žádné oficiální PCR testování,“ tvrdil hráč, který po zápase s novináři nemluvil.

Vyjádřil se nicméně následně na sociálních sítích. „Je mi opravdu špatně a jsem zpět v hotelovém pokoji. Právě jsem mluvil s lékaři a ti mi řekli, abych se izoloval,“ uvedl.

Tomic byl velkým talentem australského tenisu. Už osmnácti letech si v roce 2011 zahrál čtvrtfinále Wimbledonu a v roce 2016 se dostal na životní 17. místo žebříčku. Špatná životospráva, spory s funkcionáři a disciplinární prohřešky pak následně provázely jeho pád až na současnou 257. příčku v pořadí ATP Tour.

Bernard Tomic v kvalifikaci na Australian Open
Bernard Tomic v kvalifikaci na Australian Open

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud