15. ledna 2024 • 10:55

Příčiny rychlého krachu Vondroušové. V přípravě nemohla pomalu ani chodit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistku Markétu Vondroušovou trápily před startem grandslamového Australian Open zdravotní potíže, i proto nasazená sedmička dohrála v Melbourne už v 1. kole. Kvůli bolestem zad a kyčle se nestihla dostatečně připravit a podlehla dnes ukrajinské kvalifikantce Dajaně Jastremské jasně 1:6, 2:6. V rozhovoru pro Tenisovýsvět.cz a Radiožurnál Sport ocenila také hru soupeřky, která jí nenabídla moc šancí.



„Pro mě je důležité mít dobrou přípravu. Tu jsem neměla, takže je těžké hrát podobné zápasy,“ řekla  Vondroušová . „Soupeřka prošla kvalifikací, byla už rozehraná. Nehrála jsem dobře, ale ani mi nedávala moc šancí,“ doplnila.

Wimbledonská vítězka Vondroušová vstoupila do sezony na přelomu roku na turnaji smíšených týmů United Cupu, kde nejprve prohrála s Číňankou Čeng Čchin-wen a poté porazila Srbku Olgu Danilovičovou. Kvůli zranění kyčle se poté odhlásila z turnaje v Adelaide.

„Bolela mě spodní část zad, přeneslo se to i do boku. Nemohla jsem pomalu ani chodit. Ale dnes jsem bolest necítila, stejně tak rameno, které jsem měla zatejpované. Bohužel mi ale kvůli tomu chyběl v zápase kvalitní trénink,“ řekla Vondroušová, kterou v dějišti trápilo i nachlazení.

Zatímco česká tenistka nasbírala za hodinu a 17 minut hry jen pět vítězných míčů, agresivně hrající Jastremská jich zahrála 26. Vondroušová také přišla pětkrát o servis. Přes úvodní fázi Australian Open neprošla čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova po čtyřech letech a nezopakovala loňskou část ve 3. kole.

„Nezačala jsem (utkání) nejlépe, hned jsem ztratila servis. Nicméně (Jastremská) předvedla skvělý výkon. Zaslouží si plné uznání,“ dodala Vondroušová.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud