17. ledna 2024 • 17:40

Melbournský párty kurt pobuřuje. Mňoukali na mě opilci, soptila Ruska

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australian Open se rok od roku mění, buduje, vylepšuje. Podle tenistů však není každá změna plusová. Například hrát letos na kurtu číslo 6 je podle nich za trest. Kromě menších tribun na něm lze totiž zápas sledovat z terasy nového dvouposchoďového baru pro pět stovek návštěvníků, kde vyhrává DJ a drinky se nosí ve velkém. I proto tenhle stadionek překřtil turnajový ředitel Craig Tiley na párty kurt a rád by do budoucna tenhle koncept rozvíjel dál.



„Já toho ale nejsem velkým fanouškem,“ stěžoval si po prohraném 1. kole deblu s bratrem Petrosem Řek Stefanos Tsitsipas. „Vzadu v hlavě pořád odtamtud slyšíte muziku, vnímáte pohyb lidí. Pak je složité se koncentrovat na tenis,“ dodal.

A to ještě neudělal takovou zkušenost jako Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která byla podmínkami na dvorci notně rozladěná. „Připadala jsem si jako v restauraci. Takový tam byl šrumec. Lidé si povídají, jedí, pijí. Vlastně ani nevím, jestli sledují tenis,“ vyprávěla roztrpčeně a k náladě jí jistě nepřidalo, že z dvorce odcházela jako poražená, když ji Španělka Paula Badosaová jasně přehrála 6:2, 6:3.

Během zápasu se musela vypořádat i s rozpustilými fanoušky. „Párek chlapů na mě pokřikoval, dokonce na mě začali mňoukat,“ popisovala Pavljučenkovová, která má na noze vytetované slovo Mňau. „Možná to dělali kvůli tomu, a nebo jen byli prostě tak pod parou! Každopádně mě dost rušili, nebyl to vůbec příjemný zážitek.“

Podle Rusky by se měl turnaj zamyslet a tento koncept přehodnotit. „Během zápasu jsem si říkala, proč někoho něco takového vůbec napadlo. Chápu, pro návštěvníky to může být super zábava, ale tenis je v jistém smyslu výjimečný sport. Na baseballu nebo basketbalu něco takového nevadí, ale na tenis je třeba klid. A ten na tomhle kurtu vůbec nemáte!“

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud