10. února 2020 • 21:00

Češky se ve Fed Cupu vyhnou USA i Francii. Na koho mohou narazit?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky budou při losování finálového turnaje Fed Cupu nasazené do skupiny D. V novém modelu vyvrcholení soutěže, které se uskuteční na antuce v hale v Budapešti 14. až 19. dubna, mají jistotu, že v tříčlenné skupině nenarazí na obhájkyně titulu z Francie, na Australanky ani na Američanky. Losování v Muzeu krásného umění v maďarské metropoli začne v úterý v 18:30.



Francouzky budou podle webu Mezinárodní tenisové federace ITF ve skupině A a loňské finalistky z Austrálie v "béčku". Češky, které dostaly do finálového turnaje divokou kartu ITF, jsou v "déčku" coby čtvrtý tým fedcupového žebříčku. V tom jsou Američanky třetí, proto obsadí z pozice nejvýše nasazených skupinu C.

K nim budou podle žebříčku postupně dolosovány zbylé celky. Na druhá místa se zařadí Bělorusky, Němky, Rusky a Španělky a v poslední vlně skupiny zkompletují Slovenky, Švýcarky, Belgičanky a domácí Maďarky.

Ve finále mezinárodní federace ITF rozdělí 18 milionů dolarů, z toho dvanáct mezi hráčky a šest mezi národní tenisové asociace.

Fed Cup stejně jako od loňska mužský Davis Cup opouští formát vyřazovacích bojů na půdě jednoho z družstev. Soutěž žen ale na rozdíl od mužů už podobný systém zažila. Naposledy se hrály dvě skupiny v Madridu v roce 2001 a titul získaly Belgičanky. V Česku se turnaj konal v roce 1986 a ve slavném finále domácí výběr prohrál s Američankami v sestavě s Martinou Navrátilovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud