Jan Jaroch
26. října 2012 • 05:00

Štěpánek se bouří: Na finále pozvu Složila sám, je to ostuda!

Autor: Jan Jaroch, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý tenista, srdcař a také muž, který ctí historii. To je Radek Štěpánek. Právě kvůli hodnotám, které vyznává, se teď nemůže smířit s tím, že by na blížícím se daviscupovém finále, kdy se Češi utkají se Španěly, neměl sejít celý vítězný tým z roku 1980. Z úspěšného kvarteta jsou pozváni Ivan Lendl, Tomáš Šmíd a Jan Kodeš, jejich parťák Pavel Složil však schází. Nebude totiž oceněn ITF a pozvání mu neadresoval ani Český tenisový svaz. To cítí Štěpánek jako křivdu a chce někdejšího skvělého deblistu pozvat sám.



„Přemýšlím o tom, protože mi přijde neuvěřitelný, že tohle mohlo někoho už podruhé napadnout. Poté, co se takové fiasko odehrálo už při našem prvním finále ve Španělsku, tak tohle může zopakovat jenom někdo… nevím jak to nazvat,“ neskrýval rozhořčení Štěpánek.

Postoj svazových činovníků jej mrzí. „Je to ostuda, nerespekt a neúcta vůči hráčům, kteří toho pro naši republiku udělali tolik, byli a jsou inspirací pro nás další generace. Oni jsou jediní, kteří dokázali vyhrát Davis Cup, a my se je snažíme napodobit,“ pokračoval v nazlobeném tónu český tenista.

„Jsem rád, že Davis Cup má pod sebou pan Černošek (majitel agentury Česká sportovní, jež DC i FC pořádá a jedná i s tenisty), protože vím, že kdyby to bylo jinak, tak jsem v Davis Cupu pod jiným vedením nikdy nefiguroval," prohlásil tenista.

"Doopravdy velice silně zvažuju, že Pavla Složila pozvu, protože tito lidé by měli být v určité míře uctíváni, měl by se jim na finále rolovat červený koberec,“ zlobil se.

Štěpánek si myslí, že by z kvarteta českých vítězů DC neměl při finále nikdo chybět. „Mám ke všem čtyřem neuvěřitelný respekt a úctu. Pan Složil mi po utkání v Argentině gratuloval, že nám drží palce a ať to teďka zvládneme, prý cítí, že máme šanci,“ poznamenala česká tenisová dvojka.

„Všichni to s námi prožívají, i když chování vůči nim není vůbec adekvátní. Ale bohužel za to nemůžeme my hráči ani pan Černošek, tohle náleží úplně někomu jinýmu. Mě jako hráče to ale strašidelně mrzí a vážně zvažuju, že pana Složila pozvu sám,“ doplnil Štěpánek.

Pokud to udělá, možná naštve prezidenta tenisového svazu Ivo Kaderku. Toho se ale Štěpánek nebojí.

„Já jsem s Kaderkou iks let nemluvil, vůbec s ním nekomunikuju. Já to neberu jako konflikt s ním. Jen chci ukázat, že k těmto lidem by se mělo přistupovat úplně jinak. Za sebe říkám, že to je velice smutný a že zvažuju to, že bych pana Složila pozval sám.“

Celý rozhovor s Radkem Štěpánkem čtěte v pátečník deníku Sport

Radek Štěpánek se v Davis Cupu rve na kurtu jako lev o každý míč. Na finále týmové soutěže chce pozvat i někdejšího výtečného deblistu Pavla Složila, kterého Český tenisový svaz opomenul
Radek Štěpánek se v Davis Cupu rve na kurtu jako lev o každý míč. Na finále týmové soutěže chce pozvat i někdejšího výtečného deblistu Pavla Složila, kterého Český tenisový svaz opomenul

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud