16. listopadu 2012 • 04:00

Španěl Lopez se zlobí: Měl jsem hrát já. Kdo jiný porazí Berdycha?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Z kladiva na Berdycha se proměnil ve zhrzeného muže. Veterán Feliciano Lopez se zlobí, že se na poslední chvíli nevešel do čtyřčlenného španělského týmu pro finále Davis Cupu. „Pokud někdo může na tomhle kurtu Berdycha porazit, jsem to já,“ vyčítal svému kapitánovi Alexi Corretjovi, že vsadil na Nicolase Almagra. Obvykle soudržný španělský tým zasáhl svár.



Připravoval se poslední týdny s týmem, v Praze byl mezi prvními a věřil, že se dočká své šance. Jednatřicetiletý Feliciano Lopez však při čtvrtečním losu finále neusedl za španělský stůl a v brýlích se rozložil pouze v publiku.

Bylo rozhodnuto, že si tento víkend vlasatý model o salátovou mísu nezahraje. A blízký kamarád Rafaela Nadala nevstřebával tah kapitána Corretji příliš dobře.

„V podstatě nikdo tohle rozhodnutí nechápe. Zeptejte se Berdycha, s kým by se raději neutkal. Pokud ho někdo na tomhle kurtu může porazit, jsem to já,“ řekl španělskému deníku As levoruký borec s dělovým servisem a útočnou hrou plnou náběhů na síť, jež mu vynesla ve vzájemných zápasech s českou jedničkou kladnou bilanci 4:3.

„Nezasáhl jsem do týmu, protože si myslím, že s těmito čtyřmi máme větší šanci vyhrát,“ dal ale najevo Corretja, komu víc věří.

Španělský kapitán nehodlal trhat deblový pár a vítěze Turnaje mistrů Marcela Granollerse s Marcem Lopezem a ani nevystavil stopku druhému singlistovi Nicolasi Almagrovi, jenž mu odehrál celý letošní ročník Davis Cupu.

Rozhodl se, že nejlepším tahem bude netáhnout v původně nominované sestavě vůbec. I s ohledem na to, že v případném pátém duelu má Almagro proti české dvojce Radku Štěpánkovi (bilance 1:2) větší šanci než Lopez (2:7).

Tisková konference po losování finále Davisova poháru. Dáme do toho srdce, slíbili Štěpánek s Berdychem
Video se připravuje ...

Jeho český protějšek Jaroslav Navrátil celou dobu počítal se španělským překvapením a nasazením Lopeze. Berdychovi však dávalo od počátku Corretjovo rozhodnutí smysl.
„Ani jsem nepřemýšlel nad tím, že by to mohl být někdo jiný než Almagro,“ pravila česká jednička o svém dnešním soupeři.

 „Víc by mě překvapilo, kdyby dali do týmu Lopeze, protože přeci jenom jeho výsledky v posledních týdnech nenasvědčovaly tomu, že by do tak důležitého utkání mohl nastoupit. Almagro je tenista, který se pohybuje kolem světové desítky, myslím, že je to daleko lepší hráč než Lopez,“ srovnával Berdych světovou jedenáctku s Lopezem, jemuž patří 40. místo v žebříčku a z posledních čtyř utkání vyhrál jediné.

Berdych naopak čeká, že ho dnes s Almagrem čeká těžká práce, byť ho letos čtyřikrát z pěti pokusů porazil.

„Lidi ode mě samozřejmě bod očekávají, ale člověk se s tím musí poprat sám. Almagro má spoustu zbraní, které můžou být na tomhle rychlém povrchu nepříjemné, zvlášť jeho velký servis,“ nesdílí Berdych Lopezovo přesvědčení, že právě on by byl pro českého vůdce těžším sokem.

Český kouč Jaroslav Navrátil si potřásá rukou se španělským kapitánem Alexem Corretjou
Český kouč Jaroslav Navrátil si potřásá rukou se španělským kapitánem Alexem Corretjou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud