14. září 2014 • 14:36

Francie - Česko 4:1. Rosol padl, jediný bod ve Francii získal Veselý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný bod pro české barvy získal v semifinále Davis Cupu ve Francii mladík Jiří Veselý. Ten v první nedělní dvouhře už za rozhodnutého stavu porazil Juliena Benneteaua 6:4 a 6:3. Ve druhém zápase Lukáš Rosol podlehl Gaelu Monfilsovi o boji 7:5, 4:6 a 5:7 a Češi podlehli Francii celkově 1:4.



I nedělní zápasy, ač už o nic nešlo, se hrály antuce slavného centrkurtu Philippa Chatriera v areálu Rolanda Garrose před zcela zaplněným hledištěm.

"Každý zápas v Davis Cupu je nesmírně těžký. Překvapilo mě, kolik diváků přišlo, a byl to zážitek hrát před plným hledištěm," řekl Veselý, který má za sebou čtvrtý zápas v soutěži. Poprvé vyhrál letos za rozhodnutého stavu v Japonsku. "Dobře jsem podával, snažil jsem se hrát agresivně a rozběhat ho," dodal.

Ve druhé nedělní dvouhře bavil obecenstvo Monfils. Rosol nad ním sice vyhrál první set, ale pak byl od základní čáry jistější a variabilnější domácí hráč. Hledištěm, oslavujícím postup, několikrát oběhla mexická vlna, do které se netradičně zapojil i hlavní rozhodčí. Monfils rozparádil publikum ještě více, a to nejen výhrou, ale také úderem ve výskoku mezi nohama, kterým zaskočil českého hráče.

Čeští obhájci titulu přišli o naději na daviscupový hattrick po úvodních dvou dnech. V pátek nejprve Tomáš Berdych podlehl Richardu Gasquetovi 3:6, 2:6, 3:6 a Rosol pak prohrál s Jo-Wilfriedem Tsongou podobně jasně 2:6, 2:6, 3:6.

Naději měla vykřesat sobotní čtyřhra, ale v té se ve druhém setu zranil Radek Štěpánek a s Berdychem podlehli Tsongovi a Gasquetovi 7:6, 4:6, 6:7, 1:6.

Francie si zahraje finále Davisova poháru poprvé od roku 2010, bude usilovat o jubilejní desátý titul v historii a první po 13 letech. Doma bude v listopadu hostit Švýcarsko, které přijede s Rogerem Federerem a touží po prvním vavřínu.

Semifinále tenisového Davisova poháru v Paříži:
Francie - ČR 4:1
Benneteau - Veselý 4:6, 3:6, Monfils - Rosol 5:7, 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud