24. listopadu 2015 • 20:11

Němci pozvou Čechy na tvrdý povrch, hrát se bude v Hannoveru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté odehrají březnový zápas prvního kola Davisova poháru v Německu na tvrdém povrchu v Hannoveru. Souboj bude hostit TUI Arena s kapacitou 7100 diváků. O zvoleném dějišti dnes informoval Německý tenisový svaz (DTB). Utkání se uskuteční od 4. do 6. března.



"Hannover je sportovní město s bohatou tenisovou historií. Moc se na zápas těšíme," řekl dnes předseda německého svazu Ulrich Klaus.

Češi, daviscupoví šampioni z let 1980, 2012 a 2013, letos v září zachránili účast v elitní skupině díky vítězství v Indii. Němci v baráži rovněž zvládli roli favorita v Dominikánské republice.

Po letošní absenci by se měl do české sestavy vrátit šestý hráč žebříčku Tomáš Berdych, který účast v 1. kole přislíbil. Jedničkou Němců je 34. tenista světa Philipp Kohlschreiber. Do Hannoveru se domácí tým vrátí poprvé od roku 1980.

S Německem mají čeští tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední vzájemné střetnutí v roce 2005 skončilo po český tým hořce - prohrou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud