Pavel Novotný
24. listopadu 2015 • 19:30

Djokovič v nové sezoně? Zastavit ho bude obrovská výzva, říká Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělal si, co chtěl. Novak Djokovič zcela ovládl uplynulou tenisovou sezonu. Jeho jedenáct turnajových triumfů včetně tří grandslamových vypovídá za vše. Jediný, kdo nezastavitelného Srba dokázal alespoň trošku trápit, byl Roger Federer. Z šesti porážek, které světová jednička v sezoně 2015 utrpěla, mu Švýcar přichystal přesně polovinu. "Novaka bude těžké porazit i v novém roce," nepochybuje sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.



Osmkrát se v letošní sezoně utkal Roger Federer s Novakem Djokovičem. Třikrát vyhrál, pětkrát odešel poražen. V celkové bilanci mají obě tenisové legendy vzácně vyrovnanou bilanci 22:22.

"Pro Novaka bude velmi těžké pokračovat v podobném tempu i v nové sezoně. Je jasné, že jsou mezi ním a ostatními hráči rozdíly. Klíčový míček on vyhraje, zatímco ostatní ztrácejí. Právě tyto rozhodující momenty dělají tu největší propast mezi ním a zbytkem světa. Ale pořád se vám to dařit nemůže," říká Federer.

Djokovič znovu ovládl Turnaj mistrů, ve finále zdolal Federera
Video se připravuje ...

"Djokovič to však opakuje znovu a znovu. Kritické momenty zvládá výborně. Je to velmi těžké, znám to dobře já, Rafa (Nadal) i další hráči. Opakovat takové výkony rok co rok, to vyžaduje neskutečnou sebedůvěru," pokračuje basilejský rodák.

Druhý hráč světa letos vyhrál šest turnajů, opět však vyšel naprázdno na grandslamech, z turnajů série Masters vyhrál jediný v Cincinnati. Přesto věří, že Djokovičova nadvláda v nové sezoně nemusí být tak dominantní.

"Zastavit Novaka bude pro všechny obrovská výzva. Je jasné, že to nebyl jeho první výborný rok. Hraje skvěle už dlouho. Zopakovat takový rok, jaký předvedl letos, však i pro něj bude nesmírně náročné. Ale on je toho schopen. Musí mu však vydržet zdraví a nikdy o sobě nesmí přestat pochybovat. Jen to ho udrží na vrcholu. Ale to se velmi lehko říká..." uzavírá čtyřiatřicetiletá tenisová legenda. 

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejlepší? Novak Djokovič líbá pohár pro vítěze Turnaje mistrů, který získal počtvrté za sebou a celkem popáté
Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejlepší? Novak Djokovič líbá pohár pro vítěze Turnaje mistrů, který získal počtvrté za sebou a celkem popáté

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud