Richard Šíma
15. července 2016 • 18:30

Rosol získal proti Tsongovi senzační bod: Jsem v euforii a nemám slov

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utekl dvěma mečbolům soupeře. Chvílemi lapal po dechu a zdálo se, že mu chybí síly. Nakonec se světovou desítkou Jo-Wilfriedem Tsongou vydržel na kurtu téměř čtyři hodiny a senzačně vyhrál, když proměnil svůj třetí mečbol pátém setu. Lukáš Rosol odehrál svou zatím nejlepší partii v Davis Cupu a přinesl české partě v boji proti Francii první a naprosto nečekaný bod.



„Nemám slov. Nevím co k tomu, co na kurtu probíhalo, vůbec říct,“ soukal ze sebe Rosol bezprostředně po utkání pro ČT Sport. A potvrdil, že fyzicky na tom chvílemi opravdu nebyl dobře.

„V určité fázi jsem tahal za kratší konec. V pátém setu jsem na tom nebyl dobře se silami. Ale nějak se to otočilo. Možná mi pomohla i ta neskutečná atmosféra, která v Třinci panuje,“ pravil šťastný vítěz úvodního duelu partie Česko-Francie.

Důležité bylo, že Rosola nezlomil dělový servis soupeře. „Postupně jsem si na ten servis zvykal a dařilo se mi to vracet do kurtu. Když servíroval k lajnám, nedalo se to brát, ale snažil jsem se zůstat v klidu. A podařilo se. Jsem v euforii a nemám slov. Děkuju všem, co mi drželi palce,“ sypal ze sebe překotně nadšený Rosol, který zápas s Tsongou přirovnal ke svému březnovému vítězství nad Alexandrem Zverevem, jímž v rozhodujícím pátém utkání rozhodl o postupu českého týmu v duelu s Německem.

„Vítězství nad Tsongou si ale cením víc. Porazil jsem soupeřovu jedničku, tehdy to byl duel dvojky proti dvojce. Jsem šťastný, že ten bod máme, ale čeká nás ještě hodně dlouhá a daleká cesta,“ dodal český reprezentant.

Start Davis Cupu provázela zvýšená bezpečnostní opatření
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud