15. července 2016 • 21:00

Česko - Francie 1:1. Rosol porazil v Davis Cupu Tsongu, Veselý ale prohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté hrají ve čtvrtfinále Davisova poháru po prvním dnu s Francií 1:1. Lukáš Rosol nejdříve překvapivě přetlačil favorizovaného Jo-Wilfrieda Tsongu, když ve čtvrté sadě odvrátil dva mečboly a nakonec světovou desítku v Třinci porazil 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 a 6:4. Jiří Veselý ale ve druhém utkání nestačil na Lucase Pouilleho a prohrál s ním 6:7, 4:6 a 5:7.



Čeští tenisté hrají ve čtvrtfinále Davisova poháru s Francií v Třinci po úvodním dnu nerozhodně 1:1 na zápasy. Lukáš Rosol v úvodním utkání předvedl velký obrat. V duelu s Jo-Wilfriedem Tsongou odvrátil dva mečboly a světovou desítku zdolal 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 a 6:4. Jiří Veselý ale ve druhé dvouhře ve Werk Areně prohrál s Lucasem Pouillem po setech 6:7, 4:6 a 5:7.

"Jak jsem říkal, já bych byl spokojený s 1:1, ale po vývoji, jak to probíhalo, tak jsem trošičku ne zklamaný, ale určitě zaskočený," konstatoval týmový kapitán Jaroslav Navrátil.

Třicetiletý Rosol navázal vítězstvím nad Tsongou na výhru z 1. kola v Německu, kde porazil za stavu 2:2 Alexandera Zvereva. "Je to hodně srovnatelné, ale teď si toho cením víc, protože jsem porazil jedničku soupeřova týmu, kdežto tam to byl souboj dvojek," řekl Rosol po své jubilejní desáté výhře v daviscupové dvouhře.

Rosol proti Tsongovi po vyhrané první sadě další dvě ztratil. Především na začátku třetího setu měl šance, ale nevyužil ani jeden ze šesti brejkbolů. Ve čtvrté sadě ale odvrátil v tie-breaku dva mečboly díky svému servisu a naději na obrat si vysloužil při druhém setbolu, při kterém donutil Francouze poslat míč do autu.

V méně zaplněné hale, než se čekalo, rozhodl Rosol pátý set brejkem v sedmé hře na 4:3. Při svém podání proměnil třetí mečbol, poklekl na oslavu na kurt a vychutnal si ovace fanoušků. "Je to úžasný pocit. Jsem v euforii. Je to dobrý krok do víkendu, ale zdaleka není vyhráno," řekl Rosol po utkání dlouhém tři hodiny a 52 minut.

Tenisté i fanoušci při zahájení uctili minutou ticha oběti čtvrtečního útoku v Nice, při kterém zemřelo minimálně 84 lidí. "Není jednoduché se soustředit, ale na kurtu bojujete a snažíte se přinést aspoň trochu radosti lidem ve Francii," řekl Tsonga.

Start Davis Cupu provázela zvýšená bezpečnostní opatření
Video se připravuje ...

Třiadvacetiletý Veselý, který je při neúčasti Tomáše Berdycha domácí jedničkou, se poté v duelu s Pouillem trápil na servisu a udělal 36 nevynucených chyb.

"Nenašel jsem rytmus, hrozně jsem plašil a dělal jsem moc chyb. To na téhle úrovni dělat nesmím. Nehrál jsem dobře. Mrzí mě to," litoval smutný Veselý. "V Davis Cupu jsem zatím nenašel, čím bych mohl být úspěšný. Hraju strašně rád za Českou republiku, ale nedaří se mi prodat, co bych chtěl," řekl.

Do sobotní čtyřhry nastoupí asi zkušený Radek Štěpánek s Adamem Pavláskem. Proti nim se v poledne postaví nejlepší deblisté současnosti a vítězové Wimbledonu Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, kteří si spolu v DC zahrají poprvé.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru v Třinci (tvrdý povrch):

ČR - Francie 1:1

Rosol - Tsonga 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:8), 6:4.

Veselý - Pouille 6:7 (2:7), 4:6, 5:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud