4. prosince 2009 • 09:43

5 důvodů, proč Češi vyhrají finále Davis Cupu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělsko, nebo Česko? Už dnes se začne odpovídat na tuto jednoduchou otázku. Přinášíme pět důvodů, proč by mohli ovládnout Davis Cup zrovna Češi.



1. ŠPANĚLÉ JSOU POD TLAKEM
Všichni tenisoví fanoušci od Pyrenejí mají jasno: španělští tenisté nemohou přeci finále prohrát. Zvlášť s týmem, jako je Česko. A to je pro domácí matadory s raketou hodně nepříjemná situace. Oni musí, Češi pouze mohou. V těsném zápase, kdy bude rozhodovat jen pár míčů, může hrát čistá česká hlava a klidná ruka dramatickou roli.

2. NADAL JE Z FORMY
Je to zřejmě nejlepší antukář historie, o kterém po postupu v Chorvatsku mluvili Češi s velkou úctou. Jenže za dva měsíce je mnohé jinak. Nadal tápe, má nalomené sebevědomí, při trénincích v Barceloně nevypadá ve své kůži. Hodně kazí, což je u něj výjimečné.

3. SILNÁ ČTYŘHRA
Pokud bude po pátku smírný stav 1:1, jak si všichni přejí, nabude sobotní debl dramaticky na důležitosti. A v něm má pár Štěpánek, Berdych, který téměř stoprocentně nastoupí, převahu. Ti dva spolu vyhráli všech pět daviscupových čtyřher, kdežto bilance španělského páru Lopez, Verdasco je jen 4:3.

4. VĚTŠÍ HLAD PO „MÍSE“
Všichni čtyři členové španělského týmu se již alespoň jednou těšili ze zisku salátové mísy. Finále je pro Španěly téměř všední záležitostí, vždyť v něm hrají popáté za posledních deset let. To Češi čekali na takový tenisový svátek od roku 1980 a při pohledu na stříbrný pohár v nich adrenalin proudí určitě víc.

5. KAŽDÁ SÉRIE KONČÍ
Sedmnáct domácích zápasů v řadě bez porážky, devatenáct nepřetržitých vítězství na antuce v Davis Cupu za sebou. To je hrozivá bilance španělských obhájců. „Každá série ale jednou končí,“ vzkazuje Tomáš Berdych.

Tomáš Berdych při tréninku na Davis Cup
Tomáš Berdych při tréninku na Davis Cup

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud