8. prosince 2009 • 13:00

Odpovídal tenisový expert deníku Sport

Autor: deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak viděl finále Davis Cupu? Jak vypadalo jeho zákulisí? Jak to chodí ve světě profesionálního tenisu a jeho hvězd? Tenisový expert deníku Sport Jan Jaroch odpovídal na vaše dotazy.



 

 

Poznámka Jana Jarocha:
Ostuda? Ale jděte

Dva měsíce natěšeného čekání a pak skóre z říše hororů. 0:5, jen dva uhrané sety v Barceloně. Za posledních dvacet dva let jde teprve o druhý případ, kdy finalista Davis Cupu neurval ani bod. Je to ostuda?

Opticky možná ano, reálně vůbec. Vždy k tomu, aby se s raketami válčilo o salátovou mísu až do posledního zápasu, chybělo nesmírně málo. Češi tentokrát zakusili vlastní jed, jímž v září otrávili v Poreči Chorvaty. Tenkrát bylo prakticky rozhodnuto již po prvním duelu, kdy Radek Štěpánek ustál kanonádu 78 es a 4 mečboly Iva Karloviče. Chorvaté už se z tohoto direktu nezvedli.

České k.o. v Barceloně přišlo v pátek před půlnocí. Štěpánek měl v závěru pětisetového maratonu brejkbol, pak stál dva míče od vítězství. Pokud by srovnal na 1:1, troufám si říci, že by čtyřhra šla na českou stranu.

Za stavu 0:2 už ale nebylo v co doufat. I kdyby se debl uhrál, čekal by českou jedničku v neděli Rafael Nadal. Šlo by během čtyřiceti hodin o Štěpánkův třetí duel na tři vítězné sety. Proti nejlepšímu antukáři historie, na jeho povrchu, před jeho publikem.

Kdo chce odsuzovat české hráče, ať to udělá. Pak ale nerozumí tenisu.

Druhý set je doma.
Druhý set je doma.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud