19. září 2017 • 12:20

Jak se bude hrát Laver Cup? Výhry za jeden i tři body, vítěz nejdřív v neděli

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start Laver Cupu se blíží kvapíkovým tempem. Tenisová akce pořádaná jako pocta australské legendě Rodu Laverovi se od pátku do neděle uskuteční v pražské O2 areně a Evropa se v ní střetne s výběrem světa. Fanoušci poprvé uvidí všechny hvězdné aktéry včetně Rafalea Nadala, Rogera Federera či Tomáše Berdycha pohromadě ve středu od 13.00 při slavnostním zahájení na speciálním pódiu na Staroměstském náměstí. Podívejte se v článku na další důležité informace, které je před prvním duelem třeba znát!



Hrací formát

V pátek jsou vítězné zápasy ohodnoceny jedním bodem, v sobotu dvěma, v neděli třemi. Vyhrává tým, který jako první dosáhne 13 bodů. To se nestane dříve, jak v prvním nedělním zápase.

V pátek a sobotu se hraje systémem odpoledních (začátek 13.00) a večerních bloků (začátek 19.00), odpoledne proběhnou dva singly, večer singl a debl. Nedělní program nabídne tři dvouhry a čtyřhru. V případě nerozhodného stavu 12:12 přijde na řadu extra čtyřhra.

Každý tým se skládá ze šesti hráčů.

Každý zápas se hraje na dva vítězné sety, za stavu 1:1 rozhodne tiebreak do 10 bodů. Každý hráč musí během prvních dvou dní nastoupit k jednomu singlovému zápasu. Nejméně čtyři ze šesti tenistů v týmu musí zasáhnout do čtyřher.

Přípravy na Laver Cup v O2 aréně vrcholí
Video se připravuje ...

Jak vypadají týmy

EVROPA: Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Marin Čilič, Dominic Thiem, Tomáš Berdych, kapitán: Björn Borg, asistent: Thomas Enqvist

SVĚT: Sam Querrey (USA), John Isner (USA), Nick Kyrgios (Aus.), Jack Sock (USA), Frances Tiafoe (USA), Denis Shapovalov (Kan.), kapitán: John McEnroe, asistent: Patrick McEnroe

Hvězdy na Staroměstském náměstí

Chcete vidět největší hvězdy tenisu naživo? Ve středu od 13.00 na Staroměstském náměstí máte šanci. Zde se odehraje Welcome Parade, jíž se zúčastní všichni členové týmu a kapitáni.

Jak se budou vybírat sestavy

Ve čtvrtek kapitáni Björn Borg a John McEnroe předají rozhodčímu nominaci na pátek, aniž by znali sestavu soupeře. Složení zápasů se následně zveřejní při ceremoniálu na kurtu.

Pro druhý a třetí den vždy jeden z kapitánů nominuje svou sestavu a jeho protějšek proti ní následně postaví své hráče. Bude mít tedy výhodu toho, že může svým tenistům vybrat soupeře, kteří jim sedí. Další den se role vymění.

Rivalita s Nadalem jde při Laver Cupu stranou, budu mu naplno fandit, říká Federer
Video se připravuje ...

Tomáš Berdych zve na Laver Cup. Je na co se těšit, hlásí
Video se připravuje ...

Šéf Laver Cupu Steve Zacks a český promotér Vladimír Šafařík
Šéf Laver Cupu Steve Zacks a český promotér Vladimír Šafařík

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud