16. října 2009 • 11:03

Štěpánek končí ve čtvrtfinále, nestačil na Davyděnka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tenista Radek Štěpánek si semifinále turnaje série Masters v Šanghaji nezahraje. Český daviscupový reprezentant dnes ve čtvrtfinále nestačil na Rusa Nikolaje Davyděnka a s osmým hráčem světa prohrál po setech 1:6, 6:4 a 1:6.



Utkání trvalo dvě hodiny a jednu minutu a Štěpánek prohrál s Davyděnkem popáté z devíti vzájemných zápasů.

V Šanghaji možná mohl Štěpánek pomýšlet na postup, ale v první hře třetí sady nevyužil tři brejkboly, pak si získal podání, ale dalších pět her ztratil.

"Ve druhém setu mě zničil," řekl Davyděnko a na mysli měl útočný styl českého tenisty. "Pak jsem ale hrál lépe a lépe, soustředil jsem se, on zase začal chybovat a už neměl šanci," dodal ruský tenista. Šestnáctý hráč světa Štěpánek se dopustil 42 nevynucených chyb.

Štěpánek, letos vítěz turnajů v Brisbane a v San Jose, hrál první čtvrtfinále od dubna, kdy se dostal mezi osmičku v Barceloně. Shodou okolností i v katalánské metropoli rovněž prohrál s Davyděnkem.

Ruský tenista se v semifinále utká s druhým nasazeným Novakem Djokovičem, jenž vyřadil Francouze Gillesa Simona. Dvaadvacetiletý Srb, jenž loni v Šanghaji vyhrál Turnaj mistrů a na čínském území už získal minulý týden titul v Pekingu, v dramatickém utkání zvítězil 6:3, 2:6 a 6:2.

V semifinále je také nejvýše nasazený Rafael Nadal, jemuž postup mezi nejlepší čtyřku usnadnilo zranění Ivana Ljubičiče. Zkušený Chorvat vyhrál první set 6:3, ale poté ho začaly limitovat problémy s levým stehnem, kvůli nimž se po prohrané druhé sadě 3:6 rozhodl nepokračovat. Stal se tak už osmým hráčem, jenž z turnaje odstoupil.

Nadalovým soupeřem bude jeho španělský krajan Feliciano López, který postoupil letos poprvé do semifinále po výhře 7:6, 6:3 nad devátým nasazeným Robinem Söderlingem ze Švédska.

Tenisový turnaj mužů série Masters v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (6-Rus.) - Štěpánek (13-ČR) 6:1, 4:6, 6:1,
Djokovič (2-Srb.) - Simon (8-Fr.) 6:3, 2:6, 6:2,
Lopez (Šp.) - Söderling (9-Švéd.) 7:6 (7:4), 6:3,
Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 3:6, 6:3 skreč.

Semifinálové dvojice: Nadal - López, Davyděnko - Djokovič.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud