28. října 2023 • 08:45

Los Turnaje mistryň: Vondroušová proti Gauffové a Šwiatekové. Co K+S?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Markéta Vondroušová se na Turnaji mistryň utká ve skupině Chetumal s bývalou světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, vítězkou letošního US Open Američankou Cori Gauffovou a Uns Džábirovou z Tuniska. Čtyřiadvacetiletá vítězka Wimbledonu vstoupí do turnaje v pondělí ve 23:00 SEČ proti Šwiatekové. Rozhodl o tom páteční los. Soupeřky ve skupině se dozvěděl i deblový pár a další české zástupkyně Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.



Ve druhé skupině Bacalar na sebe narazí Běloruska Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Američanka Jessica Pegulaová a Řekyně Maria Sakkariová, která se do turnaje dostala jako náhradnice za zraněnou Karolínu Muchovou.

Hráčky se utkají ve skupině každá s každou, do semifinále postoupí dvě nejlepší. Celková dotace činí devět milionů dolarů (přes 211 milionů korun), neporažená vítězka si může na konto připsat přes tři miliony. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu, finále se uskuteční 5. listopadu.

Soupeřky znají ve čtyřhře také Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Vítězky Turnaje mistryň z roku 2021 a loňské finalistky narazí ve skupině Mahahual na nasazené jedničky Pegulaovou a Gauffovou, německo-ruský pár Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová a kanadsko-australskou dvojici Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

Světová šestka Vondroušová proti Šwiatekové nastoupí potřetí v kariéře a pokusí se poprvé zvítězit. Obě hráčky na sebe naposledy narazily letos v Cincinnati, kde vyhrála čtyřnásobná grandslamová šampionka a vítězka letošního Roland Garros 7:6, 6:1.

Negativní bilanci 0:2 má Vondroušová také proti Gauffové. S ní prohrála letos v Montrealu 3:6, 0:6. Naopak s Džábirovou má česká tenistka navrch 4:3. Naposledy svěřenkyně trenéra Jana Hernycha porazila devětadvacetiletou Tunisanku ve finále letošního Wimbledonu 6:4, 6:4.

WTA Finals ve dvouhře vyhrála z Češek naposledy Petra Kvitová v roce 2011 v Istanbulu. Před ní kralovala již zesnulá Jana Novotná v roce 1997 a osmkrát slavila Martina Navrátilová. Ta však poprvé uspěla poté, co po emigraci do USA přišla o československé občanství.

Los základních skupin tenisového Turnaje mistryň v Cancúnu (Mexiko):

Dvouhra:

Skupina Bacalar:

Aryna Sabalenková (1-Běl.), Jelena Rybakinová (4-Kaz.), Jessica Pegulaová (5-USA), Maria Sakkariová (8-Řec.).

Skupina Chetumal:

Iga Šwiateková (2-Pol.), Cori Gauffová (3-USA), Uns Džábirová (6-Tun.), Markéta Vondroušová (7-ČR).

Čtyřhra:

Skupina Mahahual:

Cori Gauffová, Jessica Pegulaová (1-USA), Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (4-ČR), Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová (6-Něm./Rus.), Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová (7-Kan./Austr.).

Skupina Maya Ka'an:

Storm Hunterová, Elise Mertensová (2-Austr./Belg.), Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová (3-Jap.), Desirae Krawczyková, Demi Schuursová (5-USA/Niz.), Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová (8-USA/Austr.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud