30. srpna 2013 • 08:35

Nemá na to, řekl o něm Tomicův otec. Teď Evans vyřadil jeho syna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za sladkou odplatu může britský tenista Dan Evans považovat výhru nad Australanem Bernardem Tomicem ve druhém kole US Open. Loni totiž Tomicův otec John řekl, že Evans není dost dobrý, aby trénoval s jeho synem.



Aktuálně 179. hráč světa Evans překvapil už v prvním kole vítězstvím nad jedenáctým nasazeným Keiem Nišikorim z Japonska a ve čtvrtek porazil i Tomice 1:6, 6:3, 7:6 a 6:3.

Po výhře nad Tomicem si třiadvacetiletý Evans vzpomněl, jak ho před rokem v Miami John Tomic zesměšnil. "Bylo to legrační," řekla současná britská trojka. "Trénink s Bernardem už byl domluvený, ale Tomicův otec řekl, že jsem kvalifikant a nejsem dobrý, abych s ním hrál. Bylo to trapné," popsal Evans situaci.

Proti Bernardu Tomicovi Evans nic nemá. Znají se od juniorského věku. "A nebyl u toho, takže si nemyslím, že s tím měl něco společného," řekl Evans.

Jinou zkušenost udělal Evans se sedmnáctinásobným grandslamovým vítězem Rogerem Federerem. Se Švýcarem si na US Open zatrénoval. "Bylo to úžasné. Užil jsem si to a byl skvělý. Zajímal se, co jsem dokázal," řekl Evans.

Při svém prvním startu v hlavní soutěži grandslamu mimo Wimbledon se Evans dostal do třetího kola a nyní se střetne se Španělem Tommym Robredem. V případě postupu do osmifinále by si vyzkoušel, jaký je Federer soupeřem v utkání.

I trénink s Federerem možná Evansovi pomohl otočit nepříznivý vývoj duelu s Tomicem, v němž prohrával 1:6 a 2:3. "Je skvělé, že jsem v sobě našel odvahu, začal hrát svoji hru a vyšlo to," uvedl Evans.

Během utkání si vyžádal ošetření kvůli neobvyklému problému. Nechal si zalepit prsní bradavky. "Nevím, co to bylo, byl jsem vzrušený," řekl.

Teprve v posledním roce začíná Evans naplňovat svůj talent. Dřív měl problémy se životosprávou a chyběla mu tréninková morálka. Letos se ale vrátil do národního tréninkového centra, pracuje a výsledek se dostavil.

Dokonce i vítěz Wimbledonu Andy Murray si všiml jeho zlepšení. "Když to vydrží, může být ve stovce," řekl třetí hráč světa Murray. Evanse to potěšilo. "Dodá to sebevědomí a odhodlání, že se zajímá o další hráče," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud