5. září 2016 • 22:48

Plíšková řádí na US Open. Všichni byli za Venus, řekla po skalpu legendy

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehrála neuvěřitelně dramatickou partii. Česká tenistka Karolína Plíšková proti Venus Williamsové odvracela mečbol, pak zase promarnila náskok 40:0, když v rozhodujícím setu podávala na výhru. Až v závěrečném tiebreaku se radovala z životního výsledku kariéry, postupu do čtvrtfinále US Open. Takhle daleko na grandslamu ještě nikdy nedošla. "Jsem nadšená," radovala se čtyřiadvacetiletá hráčka.



Desátá nasazená Plíšková až do letošního US Open nepřešla na grandslamu přes třetí kolo a postupem mezi osmičku si tak znovu vylepšila své maximum. V boji o semifinále se utká s osmnáctiletou Chorvatkou Anou Konjuhovou, která porazila v osmifinále v New Yorku čtvrtou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska dvakrát 6:4 a podobně jako česká hráčka se dostala premiérově na grandslamu mezi osmičku nejlepších.

"Jsem nadšená z prvního grandslamového čtvrtfinále. Užívám si to," řekla Plíšková v rozhovoru na dvorci Arthura Ashe. Na největším tenisovém kurtu porazila domácí legendu, kterou hnalo za výhrou zaplněné hlediště. "Můj tým v hráčském boxu je pro mě vším, nepotřebuji třiadvacet tisíc fanoušků," řekla Plíšková.

Česká tenistka prožila na newyorském betonu pekelné drama. V rozhodujícím dějství vedla 3:1 a 4:2, ale Američanka k nadšení publika zabrala. Za stavu 4:5 Plíšková odvrátila mečbol nabíhaným volejem a sama pak za stavu 6:5 podávala na výhru. Vypracovala si vedení 40:0, jenže Williamsová ukázala svoji sílu a pěti míči v řadě si vynutila tie-break.

"Abych byla upřímná, tak to bylo složité poté, co jsem přišla o servis na 6:6. Do tie-breaku jsem dala všechno a jsem nadšená, že jsem to dokázala," řekla Plíšková. "Byla jsem připravená na všechno, protože jsem tušila, že to proti Venus bude náročné utkání a navíc budou všichni za ní, ale zvládla jsem to," dodala.

Plíšková rozmetává pověst hráčky, které se nedaří prorazit na turnajích velké čtyřky. Na US Open předvádí parádní tenis, přivezla si možná životní formu. Dramatickým soubojem s veteránkou okruhu si navíc dokázala, že je nesmírně silná i v hlavě.

Mladá ranařka zůstává na turnaji posledním českým zástupcem ve dvouhrách. Už teď má jistotu, že se v příštím vydání žebříčku WTA vrátí do světové desítky. Navíc má šanci se poprvé kvalifikovat na Turnaj mistryň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud